Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Des Juan Ciudad ONGD recorden que es compleix un any de la tragèdia que va provocar el virus de l'ebola a l'Hospital Sant Josep de Monròvia (Libèria) i que va causar la mort de tres germans de Sant Joan de Déu, entre ells Miguel Pajares, i una germana de les Missioneres de la Immaculada Concepció, a més de cinc treballadors. Un mes més tard també moria el germà Manuel García Viejo, que va contraure el virus a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lunsar, a Sierra Leone, on també van morir vuit treballadors.

Aquests fets han estat recordats per la presidenta de Libèria, Ellen Johnson Sirleaf, que ha atorgat la màxima distinció oficial (Grade of Knight Official) per la seva tasca humanitària a l'Hospital Sant Josep de Monròvia i a les persones mortes en la seva lluita enfront de l'ebola, reconeixent la seva enorme contribució a la societat liberiana. A més, li concedeix a títol pòstum al germà Patrick Nshamdze, director de l'hospital, mort el 2 d'agost de 2014, el títol de Gran Màster de les Ordres de Distinció de la República de Libèria, i dins de l'Ordre de l'Estrella de Àfrica li confereix el Grau de Gran Comandant.

El germà José M. Viadero, director de JCONGD, ha afirmat que "per a nosaltres han estat moments de sentiments trobats, de fracàs, d'una banda per la pèrdua dels nostres germans i col·laboradors, i per una altra pel que ha suposat de sofriment per la població dels països afectats, que ja eren molt vulnerables, i s'han vist embolicats en una epidèmia tan tremenda i letal com la de l'ebola".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.