Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) La Trobada Diocesana de les Famílies d'Urgell, "Evangeli i família, avui", es va celebrar aquest diumenge al Principat d'Andorra, amb la participació d'un centenar de persones, parelles amb fills petits o parelles més grans que van donar el seu testimoni de fe i de vida. La trobada es va iniciar amb l'acolliment dels participants a l'escola Sant Ermengol d'Andorra la Vella. Al hi va haver el testimoni principal d'una parella casada fa 50 anys, pares de set fills, la família Roche; els col·loquis posteriors entre els participants i, després de dinar, amb la visita al Santuari-Basílica de Meritxell i la missa final compartida al mateix Santuari. Tot va ser presidit per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives i va comptar la participació del delegat i del ubdelegat per la Família, mossèn Antoni Mateo i mossèn Cinto Busquet.

La família Roche va explicar la seva experiència i peripècia vital. Van posar èmfasi en conrear les relacions de la parells i de la família en base a tres eixos fonamentals: l'afectivitat (amb la creença que l'Amor ho pot tot), la part instrumental (la gestió i la presa de decisions en la parella, l'exercici del poder compartit i mai exercit amb pressió, sinó creant un projecte comú) i la comunicació, que estant al servei de les altres dues, resulta molt i molt important per què en el dia a dia hi ha activitats i situacions que creen distància entre els membres d'una parella i que s'han de superar amb amor, i amb capacitat de perdó. Per ells, l'Evangeli no és per a meditar, sinó que resulta indispensable per viure cada dia, aplicant els seus ensenyaments en les activitats i la superació de circumstàncies familiars, humanes, laborals i personals.

Després dels col.loquis es va celebrar un dinar de germanor a la mateixa escola.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.