Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Del 15 al 30 de novembre tindrà lloc la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. En aquesta edició s'hi incorporen els cinemes Verdi de Barcelona, diversos centres penitenciaris de Catalunya i algunes universitats i entitats culturals i socials. Amb aquesta suma d’esforços, enguany es doblen el nombre de sales de projecció i la Mostra s’adhereix a Catalunya Film Festivals, la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya.

Les vint pel·lícules seleccionades reflecteixen tant la sensibilitat d’alguna o algunes de les tradicions religioses com les grans qüestions que tot ésser humà es fa en algun moment de la seva trajectòria vital: el sentit de la vida i de la mort, la llibertat, l’amor, les malalties, la justícia o la solidaritat des d’una perspectiva transcendent. Són pel·lícules que conviden a la reflexió i no deixen indiferent l’espectador.

El format cinefòrum de la Mostra permet la presència de prop d’una trentena d’especialistes en el món del cinema, filòsofs, periodistes, intel·lectuals i membres de diferents confessions religioses. Seran els encarregats de presentar la pel·lícula i conduir el debat posterior: el director de cinema Krzysztof Zanussi; l'arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol; el delegat diocesà de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona Bruno Bérchez; l'editor i escriptor especialitzat en l'Índia Agustí Pànikar; el pare Manel Pousa; el director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL) Ramon Prat; el comentarista cinematogràfic Salvador Montalt; la pastora protestant de l’Església Unida de Terrassa Ruth Giordano; la consultora de gestió de l'Església catòlica Montse Roset; José Luís Rubio, vicepresident de l’Associació Espanyola d’Historiadors del Cinema (AEHC); el professor emèrit de la UAB i activista social Arcadi Oliveres; Gagandeep Singh, membre de la comunitat sikh de Catalunya; Marta López, pastora de l’Església Evangèlica de Catalunya; Antoni Deulofeu, delegat de Cultura del Bisbat de Terrassa; Fàtima Taleb, regidora de l’Ajuntament de Badalona; Peio Sánchez, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i ànima del projecte; Jorge Burdman, membre de la Comunitat Israelita de Barcelona; Mireia Prats, periodista dels serveis informatius de TV3; Laura Fanals, periodista del Diari de Girona; Paul Ackoo, membre de la comunitat sikh de Catalunya; el comentarista cinematogràfic Salvador Montalt; Maria Prieto, membre de la comunitat jueva progressista Bet Shalom de Barcelona; la monja dominica i activista social Lucía Caram; el jesuïta i cap de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia Jaume Flaquer; Joan-Andreu Rocha, doctor en ciències de la comunicació (Barcelona) i en història de les religions (Roma); Francesc Rosaura, periodista i director de ‘Signes dels Temps’ de Televisió de Catalunya; la teresiana, educadora, escriptora i periodista Viqui Molins; Cinto Busquet, teòleg especialitzat en diàleg interreligiós; i Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL).

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, organitza per tercer any consecutiu la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa” i els cinemes Verdi i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Entre les entitats col·laboradores hi ha el Centre Catòlic de Blanes, el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, el Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià, el Cinema Catalunya de Terrassa, la Delegació Apostolat Seglar diòcesi Terrassa, el Cinema els Lluïsos d’Horta, l'Escola Jesuïtes Casp, el patronat Parroquial de Vilassar de Mar, la Universitat Autònoma de Barcelona (SAFOR UAB i InCom UAB).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.