Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Laura Mor –CR) Tortosa va començar l'any promovent el primer divendres de mes una pregària senzilla. Sense grans innovacions en el format, aquests 'Divendres de la Misericòrdia' volen ser un recordatori d'un Déu amorós, a imatge del pare que presenta la paràbola del fill pròdig. La propera sessió, al març, prendrà un relleu especial, amb 24 hores de vetlla ininterrompuda.

Del 4 al 5 de març, la Parròquia Mare de Déu del Roser de Ferreries obrirà les portes a totes les parròquies del bisbat. Se sumaran així a la proposta de '24 hores per al Senyor' anunciada pel papa Francesc. “La idea és traduir i fer arribar al màxim de gent possible aquestes veritats fonamentals”, explica el vicari general del bisbat, Josep Lluís Arín.

Unes “veritats fonamentals” que, segons Arin, són l'essència d'aquest Any Jubilar de la Misericòrdia, que recorda com Déu surt a l'encontre de tothom”. Segons Arín, “aquesta realitat no és cap novetat, sempre hi ha estat, però sovint no l'hem feta visible. La misericòrdia exigeix a l'Església i als ministres acollir tothom amb tendresa.

Recordant la paràbola del fill pròdig, compara Déu amb el pare bondadós i reconciliador d'aquest relat: “Què fa aquell pare? Respecta la voluntat del fill que vol marxar de casa. I quan el fill fa un mínim intent de tornar a casa, el pare surt content, no l'amenaça, no el castiga, anuncia una festa: 'fem festa, posem-li el vestit, posem-li l'anell, fem un banquet!'.

Per parlar de misericòrdia, el vicari general de Tortosa reprèn una frase del papa sant Joan XXIII, quan va convocar el Concili Vaticà II, ara fa cinquanta anys: “Els nostres temps, l'esposa de Crist, l'Església, prefereix usar el bàlsam de la misericòrdia que no pas empunyar les armes de la severitat”.

Arin es refereix també a l'actitud d'humilitat que han de tenir els ministres en el sagrament de la reconciliació. “Els confessors no som amos del sagrament, sinó servidors”, diu recordant les paraules del papa Francesc, en el número 17 de la seva butlla 'El rostre de la misericòrdia'.

Les dues primeres sessions

Arín és també el rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral. Les dues primeres trobades es van celebrar en aquesta parròquia, concretament a la capella de la Mare de Déu de la Cinta. Són pregàries dinamitzades per Jaume Casamitjana, del bisbat de Vic i vice-rector del seminari interdiocesà.

El format és senzill: passar el rosari, una missa i una plàtica breu, a càrrec de Casamitjana, que dóna pas a mitja hora de pregària i silenci.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.