Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Tàrrega) Tàrrega ha estrenat aquest dimecres 19 d'agost els seus primers goigs dedicats a Sant Magí. Les composicions, amb lletra de Mossèn Climent Forner i música de Josep Maria Salisi, s’han interpretat a l’ermita del Parc de Sant Eloi en el marc de la festa que cada any convoquen els Amics de l’Arbre en honor a Sant Magí. Els goigs, publicats amb un tiratge de 500 exemplars, duen una il·lustració de l’artista targarí Josep Castellana mentre que el disseny de l’orla s’ha confiat a la dibuixant tarragonina Ció Virgili. Alhora, s’han posat en circulació 50 exemplars d’edició limitada acolorits a mà.

Mossèn Climent Forner és poeta i al llarg de la seva vida ha composat més de 86 goigs. Per la seva part, Josep Maria Salisi és un destacat musicòleg verduní expert en composicions de cultura popular. La presentació, a la qual han assistit un centenar de persones, també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Rosa Maria Perelló.

La celebració, sense moure’s del Parc de Sant Eloi, ha continuat com de costum amb els glops d’aigua portada des del santuari de la Brufaganya, situat a la Conca de Barberà. L’acte ha tingut lloc davant la majòlica dedicada a Sant Magí, bastida dins una fornícula per part dels “magins” targarins l’any 1953. L'activista cultural Magí Mateu en fou capdavanter. A l'espai també s'habilità una font que raja tot l'any. Des de llavors, cada 19 d’agost, Tàrrega reviu en aquest indret la tradició dels glops d’aigua acompanyats d’un esmorzar popular. Enguany també s’han dissenyat uns càntirs exclusius dels quals s’han posat a la venda rèpliques en miniatura. Tot plegat reforça el vincle de Tàrrega amb l’advocació a Sant Magí, tradició que a la capital de l’Urgell es remunta al segle XVIII.

[Fotografia: Ajuntament de Tàrrega]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.