Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(FEDAC Manresa) FEDAC Manresa, a les portes del Nadal, participa en més d’una desena de projectes solidaris organitzats per entitats de la ciutat. El principal objectiu és "educar en la pràctica dels valors solidaris, implicant els alumnes en la realitat més propera de la vida cívica". Activitats que han omplert bona part de l’agenda de cap de setmana de molts dels alumnes voluntaris de l’escola, i que van des de recollir menjar, visitar els avis a la residència, cantar per a la Marató o escoltar testimonis contra la pena de mort o l'holocaust.

El nostre Projecte Pedagògic ens traça un camí que porta a la Competència Global dels nostres nens i joves. En aquest marc d’aprenentatge les aules se’ns queden petites, perquè la vida vull fora de les seves parets. Hi ha un moviment d’implicació cívica que es gesta fora de les aules. Fora doncs, de la nostra “zona de confort”, molt a prop nostre, hi ha institucions, ONGs, comunitats... que treballen en favor de la Pau, la Solidaritat i els Drets Humans.

Els nostres alumnes no n’han fet un estudi teòric. S’han deixat acompanyar i han treballat amb elles: recollint menjar a les portes dels hipermercats, a peu de carrer; manifestant-se contra la violència de gènere; participant en taules rodones sobre els Drets Humans; visitant els avis a la residència; els nens de l’Escola de Pau; cantant per la Marató; escoltant els testimonis contra la Pena de Mort, o el de les víctimes de l’holocaust... A vegades ha calgut treballar amb les mans; altres escoltar amb atenció; altres opinar, debatre i presentar treballs en actes públics oberts a la ciutat...

Són mans joves plenes d’energia amb ganes de “fer”; són veus joves que aprenen a interessar-se i a crear opinió sobre temes importants de la nostra realitat històrica i social. Són els nostre alumnes avui, però sobretot són els ciutadans del demà. Ells són els veritables protagonistes d’un Projecte Educatiu que prepara per a la vida, i cerca educar joves competents per a transformar la realitat.

El futur es construeix avui, en la nostra tasca educativa amb cada un d’ells, fidels a la nostra “Passió per educar”.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.