Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Terrassa) Aquesta setmana s'ha presentat la candidatura de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa, La Seu d’Ègara, per a ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En un acte insitucional, el bisbat de Terrassa i l'ajuntament de la ciutat van posar de relleu la singularitat de les pintures religioses dels segles VI-VIII del conjunt monumental, que són úniques en el món, motiu pel qual s’ha presentat aquesta candidatura.

El bisbe de Terrassa Josep Àngel Saiz Meneses i l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart, van presidir l'acte celebrat divendres, que va comptar amb mossèn Antoni Deulofeu, rector de la parròquia i prior, autoritats eclesiàstiques i civils, representants d’institucions i associacions de la ciutat, i un bon nombre de terrassencs. L'acte insitucional va tenir lloc després de l’actuació de les colles castelleres i dels gegants i la interpretació de la sardana 'La Seu d’Egara'.

Saiz Meneses, en el seu parlament va destacar la singularitat del conjunt, subratllant el concepte de cultura segons la constitució Gaudium et Spes del Concili Vaticà II i recordant que: “Em sembla que complim amb escreix les característiques per ser declarat Patrimoni de la Humanitat. Fem memòria agraïda de tots els germans nostres que ens han precedit i que descansen a la presència de Déu. Que el Senyor ens ajudi a mantenir el llegat que hem rebut i a posar-lo al servei de la nostra diòcesi i de la nostra ciutat, i que sigui un portal obert al món. El testimoni d’un poble que va construir aquestes esglésies per celebrar la seva fe i per donar glòria a Déu. Una fe cristiana que ha esdevingut i ha generat història, art i cultura.”

Per la seva part, l’alcalde de Terrassa, tancà l’acte i explicà el procés que s’ha seguit per la preparació de la candidatura, el treball coordinat entre el Bisbat i l’Ajuntament, i la necessitat de la implicació de les institucions i dels ciutadans per continuar un procés que tot just acaba de començar. Finalment, després d’una breu escenificació de les adhesions en diverses llengües a la candidatura a l’exterior del recinte, va tenir lloc un breu refrigeri amb tots els assistents.

[Fotografies: Bisbat de Terrassa i Seu d'Ègara]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.