Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(CR) Després de l’èxit que han tingut les diverses projeccions que s’han fet a Catalunya, dilluns vinent l’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura Blanquerna, ofereix una projecció gratuïta de 'Santuaris de l’antifranquisme'. Aquest documental, produït per la Fundació Periodisme Plural, recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per la democràcia durant el franquisme.

La sessió es farà dilluns a les 18’30h l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blaquerna. El documental estarà presentant per la seva directora, la periodista Llúcia Oliva, Miriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna, Josep Carles Rius, president de la Fundació Peridisme Plural, i Joan Gòmez, secretari del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa

Amb el subtítol 'Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura', l’audiovisual explica una part de la història de l’antifranquisme que encara no ha tingut prou reconeixement. Recull el testimoni i les motivacions de religiosos, clergues i laics catòlics que van obrir les portes de les seves parròquies, convents i monestirs per donar refugi a persones perseguides per la policia franquista. Són els “santuaris” on es van reunir clandestinament els partits i sindicats prohibits per la dictadura i artistes i intel·lectuals per defensar la cultura catalana.

El documental inclou fotografies i documents inèdits i recull fets com la Caputxinada o la manifestació de capellans de 1966.

L’acte de dilluns s’ha organitzat amb la col·laboració del Grup Sant Jordi, la Unió de Religiosos de Catalunya, la Fundació Claret, la Direcció General d’Afers Religiosos i CatalunyaReligió.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.