Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Ediciones San Juan de Dios-Campus Docent presenta aquest divendres el llibre 'Vinculación afectiva, conductas agresivas y malos tratos en la infancia', coordinat per la doctora Carme Tello, psicòloga clínica al Centre de Salut Mental Infantil de Sant Joan de Déu Lleida. L'obra mostra la importància dels vincles afectius que el nadó estableix amb el seu cuidador principal per al desenvolupament d'una bona salut física i mental.

L'acte de presentació tindrà lloc a dos quarts d'una del migdia a l'amfiteatre del Campus Docent Sant Joan de Déu, i comptarà amb Amèlia Guilera Roche, directora de Ediciones San Juan de Dios, l'autora Carme Tello, psicòloga clínica i responsable de formació de Sant Joan de Déu de Lleida, Josep Ramos, psiquatra Parc Sanitari Sant Joan de Déu i M. Eulàlia Palau, presidenta Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM)

En aquesta publicació de 208 pàgines pertany a la col·lecció 'Profesionalidad'. L'autora explica en el llibre com en el cas de patir maltractaments, els nens tenen un alt risc de reproduir aquest tipus de conducta en la seva edat adulta, sobretot si les agressions es produeixen a una edat primerenca i l'agressor és una figura amb la qui existeix una important vinculació afectiva.

Els pares que maltracten, n'abusen o són negligents amb els seus fills ensenyen als petits conductes abusives poden provocar en el nen fortes incongruències que els incapaciti per a reflexionar sobre ell mateix i sobre els sentiments dels altres. L'impacte d'aquestes primeres experiències adverses pot repercutir posteriorment en el seu comportament social i reproductiu durant l'edat adulta.

La doctora Carme Tello exposa també en el llibre com l'estrès primeren cté efectes negatius tant en el desenvolupament neurobiològic com en el comportament posterior de la persona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.