Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(La Salle/Maristes) Les congregacions de La Salle i Maristes han desenvolupat un projecte amb dues línies d'acció: la creació d'espais per atendre als infants i joves desplaçats, i l'establiment d'una Oficina Internacional de Coordinació al Líban. Els germans Robert Schieler i Emili Turú, superiors generals de les Congregacions de La Salle i Maristes, respectivament, han fet públic un missatge dirigit als germans, associats i col·laboradors dels dos Instituts en el qual proposen la creació del Projecte Fratelli.

Un projecte internacional i intercongregacional que s'inicia a finals de l'any 2014 amb l'inici dels diàlegs i la recaptació de dades. Es va realitzar una visita a les fronteres del Líban i Siria, i amb les dades obtingudes i l’experiència viscuda, han creat un projecte conjunt de Missió Educativa per aquesta regió. El Projecte Fratelli proposa dues línies d’acció específiques. En primer lloc, basant-se en el suggeriment dels germans que viuen en aquets països, la creació d’espais on atendre als nens desplaçats.

Aquest primer projecte pilot podrà servir de fonament i guia per a construir altres espais tant a Orient Mitjà com a Amèrica Llatina, Àfrica o Asia. En segon lloc, La Salle i Maristes establiran una Oficina Internacional de Coordinació al Líban. Aquesta oficina es necessària per a poder coordinar les activitats que es desenvolupen dia a dia, i comptarà amb l'ajuda directa de les unitats administratives locals que actuaran com els principals socis a nivell local.

Aquest nou projecte funcionarà sota la direcció dels dos consells generals, que crearan un equip per ajudar a la cooperació amb les Unitats Administratives locals. Més endavant, aquest mateix equip treballarà juntament a les unitats regionals o les conferències de pertinença. El Projecte Fratelli està obert a rebre la participació d’altres congregacions de germans i germanes que vulguin treballar en equip.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.