Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El Santuari de Misericòrdia de Reus ha començat a expedir les Credencials del peregrí del Camí de Sant Jaume. És la primera institució religiosa autoritzada per l'Església que tramita a Reus el document que permet obtenir la Compostela en arribar a la Catedral de Santiago. La credencial està reservada només als peregrins que fan el camí de Sant Jaume a peu, en bicicleta o a cavall.

La Junta d'Administració del Santuari ha decidit oferir aquest servei després de tenir coneixement que els peregrins del Camí de Sant Jaume s'havien de desplaçar fora de Reus per obtenir la Credencial. A partir d'ara, ja es pot recollir el document dirigint-se als ermitans del Santuari. La Credencial la proporciona l'Oficina del Peregrí de Santiago de Compostela i porta el segell del Santuari de Misericòrdia com a entitat religiosa que l'expedeix. De la mateixa manera, inclou un espai per segellar per part dels albergs del Camí de Sant Jaume on el peregrí faci estada.

La Junta d’Administració recorda als peregrins que poden encomanar-se a la Mare de Déu de Misericòrdia perquè els protegeixi en el viatge amb l’ofrena d’un llantió, tal com és una pràctica habitual al Santuari des de fa 400 anys en record de l'aparició de la Mare de Déu el 1592.

L'Any Maria Rosa Molas, també al Santuari

El Santuari de Misericòrdia de Reus dóna suport a la commemoració aquest 2015 del bicentenari del naixement de la religiosa i filla il·lustre de la ciutat Maria Rosa Molas, organitzat per l'Ajuntament de Reus i la congregació de les Germanes de la Consolació. Al Santuari, hi ha un altar dedicat a la Santa amb una relíquia seva. El 31 de maig, dia de la Santíssima Trinitat, està prevista la realització d’una missa com és tradició al Santuari. Coincidint amb l’efemèride, se celebra el Vot de Poble en record de la protecció de la Mare de Déu durant la fi del bombardeig del general Zurbano sobre Reus l'11 de juny de 1843. La llavors novícia Maria Rosa Molas va tenir un protagonisme destacat en la resolució d’aquest episodi.

A més, el cartell commemoratiu del bicentenari del naixement de Maria Rosa Molas inclou una imatge del Santuari de Misericòrdia com un dels espais de Reus més significatius en la vida de la religiosa.

El Santuari, obert tot el dia

La Junta d'Administració del Santuari recorda que l'accés és lliure al temple en horari ininterromput des de les 8 del matí a les 8 del vespre. Aquest horari s'ampliarà fins a les 9 de la nit a partir del dilluns de Pasqua.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.