Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR/Vic) La Rita, la Teresa, la Shibi i la Conxita són una petita família. Les quatre són Carmelites Vedruna de la Caritat i viuen a la Comunitat Inter de Vic. Un model de comunitat atípic, que busca fer realitat les paraules de Santa Joaquima de Vedruna: "vull que les meves filles arribin arreu del món" i que aglutina una germana de cada continent en representació de la pluriculturalitat que hi ha al món.

Quan arribem la Teresa és a la cuina. És diumenge i avui li ha tocat a ella preparar el dinar. És catalana però ha passat molts anys a Colòmbia i aquest any ha aterrat a la comunitat Inter com a representant del continent americà. La Rita i la Shibi ens ensenyen la casa i ens expliquen on és la capella, les habitacions i la sala comuna. La Rita és del Congo i fa un any que va arribar a la comunitat. És pedagoga i infermera i ha treballat al seu país com a directora d'escola i llevadora a un hospital. Representa el continent africà.

La Shibi és de la Índia i és la representant del continent asiàtic. Ens explica que té moltes dificultats amb l'idioma, tot i que va estar estudiant castellà a Valladolid un temps. La Conxita, la més xerraire de les quatre germanes, és de Berga, "tot i que originàriament aragonesa", matisa ràpid. Ella representa el continent europeu a la comunitat.

Quatre continents en una comunitat, i amb la finalitat de ser "una comunitat oberta i de referència per a les germanes de tot el món". Una convivència que pretén anar a fons, des de la manera de ser de cada germana, i fent-ho al costat del Manso, la casa on va començar la congregació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.