Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va conferir l’orde del diaconat al seminarista Víctor Mosquera, a l’església parroquial de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

El diaconat et conferirà, Víctor, una dedicació especial al servei del poble de Déu. Amb el gest sacramental de la imposició de les mans i la pregària consecratòria, rebràs el do de l’Esperit Sant, que et farà partícip d’una manera especial de la missió i gràcia del Crist, va dir l'arquebisbe en l'homilia. Pujol va recordar a l’ordenand que ja des d’ara té l’obligació d’obrir de veritat el cor per a servir. No oblidis que has de pensar sempre, de manera particular, en els més necessitats, en els malalts, en aquells que sofreixen en el cos o en l’esperit. L'arquebisbe, finalment, va demanar als presents que mai deixin de pregar per les vocacions.

Entre els moments més significatius, propis de la celebració, hi va haver les lletanies dels sants amb l’ordenand prostrat al terra en una doble actitud d’humilitat i d’adoració, el moment en què va ser revestit per dos diaques, mossèn Raimon Mateu i mossèn Estanislau Figuerola, amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica; el lliurament de l’Evangeliari i el bes de pau on l'arquebisbe va acollir de forma paternal i visible el nou diaca com a col·laborador seu, gest que va realitzar també amb la resta de diaques allí presents.

Abans de finalitzar la celebració, el fins ara rector de la parròquia, mossèn Joan Magí, va recordar al nou diaca el camí fet fins el dia d’avui. Els teus pares van ser el gran do que el Senyor va escollir i regalar-te. Ells van posar els elements vitals que Déu marcà amb el seu esperit, va dir. El teu camí, però, seguirà més enllà del diaconat treballant sacerdotalment l’evangeli. Seguidament, Víctor va pronunciar unes paraules d’agraïment en primer lloc a Déu, la seva família pel seu recolzament incondicional i a l’església que pelegrina a Tarragona on vaig néixer i créixer com a fill de Déu. “He d’agrair, també, l’acollida del senyor arquebisbe que sempre m’ha rebut amb els braços oberts; el testimoni dels preveres i diaques; el recolzament i estimació per part del rector i vicerector del Seminari Major Interdiocesà, Norbert Miracle i Jaume Casamitjana, respectivament, durant els cinc anys de formació al Seminari.” El nou diaca va finalitzar la seva intervenció tenint present les comunitats parroquials de Sant Pere i Sant Pau, i de Sant Joan Baptista de Reus, els joves d’aquest arxiprestat i el recolzament i la pregària dels seus companys seminaristes.

La celebració va comptar també amb l’assistència del vicari general de l’arxidiòcesi, mossèn Joaquim Fortuny; el nou rector que prendrà possessió el mes de setembre, mossèn Antoni Pérez de Mendiguren; el rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus, mossèn Pere Dalmau, on l’ordenand ha exercit en el darrer any la seva tasca pastoral; entre d’altres preveres, diaques, seminaristes, familiars i amics. El grup Canta la Teva Fe i membres del cor parroquial van sostenir els cants de la celebració.

L'acte va prosseguir amb el lliurament de quatre estoles per part de la comunitat parroquial de Sant Joan Baptista de Reus, una projecció de fotografies d’activitats on Víctor Mosquera ha participat al llarg dels anys a la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau i un refrigeri a la plaça.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.