Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El proper dilluns al migdia tindrà lloc al Palau Moja de Barcelona l’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2016, que enguany arriben a la 50a edició. L’acte comptarà amb l‘assistència, entre d’altres, de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; del conseller de Cultura, Santi Vila; del secretari general de la Diputació de Barcelona, F. Xavier Forcadell; a més del pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, i del pare Josep Massot i Muntaner, director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2015, i sense que s’hagin presentat a concurs. Cal recordar que els Premis Crítica Serra d’Or no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, de solapa, que representa la distinció, a càrrec del director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA), i de la revista Serra d’Or, Josep Massot.

El jurat de l’apartat de Literatura i Assaig ha estat format per Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal, Vinyet Panyella i Josep M. Ripoll. El de l’apartat de Recerca l’han compost: Jaume Aulet, Joan B. Culla, Manuel Jorba, Santiago Riera i Tuèbols i Joandomènec Ros. Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares, Anna Pérez Pagès i Marta Monedero han constituït el jurat de Teatre. Mentre que el de Literatura infantil i juvenil, també per encàrrec de Serra d’Or, l’han format Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura.

L'any 2015 van ser premiats Jordi Coca, Francesc Parcerisas, Francesc Serés, Carles Lluch, Josep Fontana, Josep Vigo, M. Àngels Bonet, M. Antònia Julià, Joan Carles Villalonga i Jordi Quera, entre d'altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.