Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest divendres l'arquebisbe Joan Josep Omella ha rebut al Palau Episcopal el primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello. A la trobada, la primera que celebren, també hi ha assistit el bisbe auxiliar, Sebastià Taltavull.

Segons informa l'Ajuntament, Pisarello ha destacat la “sintonia” existent entre els plantejaments del consistori i “el nou lideratge del Papa Francesc, en l’àmbit social i mediambiental, i en l’interès comú a recuperar les idees de cooperació i desenvolupament sostenible”. Una sintonia en les "prioritats socials i ambientals".

La trobada ha estat a petició del tinent d'alcalde i representa el primer contacte oficial de l'Ajuntament amb l'arquebisbat des de l'arribada del nou govern municipal el passat mes de juny. Una relació que s'havia refredat per l'absència d'Ada Colau a la missa de la Mercè i la retirada del programa de la Festa Major de la Barcelona. A més, la nova alcadessa no va respondre a la petició de visita que li va fer l'anterior arquebisbe, Lluís Martínez Sistach.

Però la setmana passada Omella i Pisarello van coincidir el sopar anual dels amics de Justícia i Pau. Durant al sopar van mantenir una llarga i animada conversa que segurament ha facilitat la trobada d'aquest divendres.

En la nota de l'Ajuntament Pisarello afirma que el nou arquebisbe, com el papa Francesc, “ha estat sensible als signes del temps en criticar el model econòmic especulatiu que ens ha abocat a aquesta situació de creixent desigualtat social i d’autèntica crisi de la civilització”. I explica que els dos han coincidit en “la necessitat d’impulsar el diàleg interreligiós”, convençuts que “l’intercanvi i el coneixement entre tradicions religioses, creences o conviccions és l’eina que ajudarà a combatre desigualtats, injustícies i a assolir la pau”. Pisarelo també elogia l’encert de la segona encíclica del papa Francesc, Laudato si’, davant el gran repte mediambiental que afronta el planeta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.