Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El papa respon els teus missatges. Coincidint amb la Jornada de les Comunicacions Socials, el papa Francesc ha publicat una nota escrita a mà per agrair personalment les pregàries que li arriben a través de les xarxes socials. La nota, que s'ha difós pels canals digitals del papa, inclou un enllaç a una pàgina a la web oficial del Vaticà que tradueix el text a més de trenta idiomes, entre ells el català.

Sota l'epígraf "4U" -per a tu- el papa escriu: "A tu, que des de la gran comunitat digital, em demanes benediccions i pregària, et vull dir: tu seràs el do preciós a la meva pregària al Pare. I no t'oblidis de pregar per mi i perquè jo sigui servidor de l'Evangeli de la Misericòrdia. Franciscus". Així vol fer arribar personalment l'agraïment als milers de respostes i peticions que generen els seus missatges digitals. La traducció a més de trenta idiomes vol reforçar la proximitat de la resposta del papa.

Francesc va abandonar el costum dels seus antecessors de felicitar el dia Nadal i de la Pasqua en desenes de llengües durant la benedicció "Urbi et Orbi". Normalment només utilitza l'italià quan parla des de Roma o el castellà i l'anglès en els viatges. Amb el missatge d'aquest diumenge és primera vegada que el papa parla directament amb diversos idiomes i utilitza el català.

Les xarxes socials han obert un nou canal per adreçar-se al papa. A través de Twitter o Instagram cada dia rep milers de missatges amb peticions i comentaris. Periòdicament, Francesc rep un resum d'aquestes converses a la xarxa, però òbviament, és impossible que les pugui contestar. El missatge d'aquest diumenge vol ser una resposta als feligresos que entren en aquest diàleg virtual.

La Jornada de les Comunicacions Socials compleix cinquanta anys i és la única jornada anual que celebra l'Església catòlica que va ser aprovada pel Concili Vaticà II. Francesc s'hi ha referit en l'Angelus d'aquest diumenge i ha reclamat que "la forma en què ens comuniquem a l'Església tingui sempre un estil evangèlic clar, un estil que combini la veritat i la misericòrdia".

Aquí podeu veure el text a la web del Vaticà. La traducció a les diverses llengües s'ordena per ordre alfabètic. A través del compte no oficial @papafrancesc, també es podem seguir les traduccions al català de les piulades del papa al Twitter, .

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.