Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Moment de canvis en la direcció del Departament d’Ensenyament, amb la LEC sempre de rerefons. Dues conselleres que, en el seu moment, com a diputades, participaren intensament en la gestació, n’han vetllat pel desenvolupament i aplicació. Moment de gratitud i de benvinguda.

Volem expressar el nostre agraïment a la consellera Irene Rigau per la tasca desenvolupada durant aquesta darrera legislatura, malgrat les dificultats derivades del context de crisi econòmica i de restricció pressupostària. L’aplicació de la LEC, aprovada en el seu dia amb un suport parlamentari àmpliament majoritari i el desenvolupament de les possibilitats que se’n deriven ha facilitat una activa acció de govern respectuosa amb els diversos capteniments del sector. Sabem i confiem que en l’activitat parlamentaria seguirà vetllant pel sistema educatiu del país, per les escoles públiques i les concertades, pel professorat i per l’alumnat i el seu creixement harmònic.

A la consellera Meritxell Ruiz volem fer-li arribar la nostra cordial felicitació pel seu nomenament i el desig que la seva tasca sigui plena d’encerts, en continuïtat amb la gestió desenvolupada des de la direcció general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa. Alhora, i davant els reptes que afronta el sector, volem encoratjar-la a continuar amb l’esperit de diàleg que l’ha caracteritzat. Factors com el dret a l’educació i la llibertat d’ensenyament (expressions fonamentals del reconeixement que assisteix pares i alumnes a decidir el tipus d’educació que més bé respongui a les seves conviccions), procurar l’èxit educatiu dels alumnes amb majors dificultats en la cerca d’un futur digne per a ells o consolidar respostes a les necessitats de la formació professional (amb la capacitació tècnica i personal dels estudiants); o, finalment, fer possible el complet desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya -norma d’avinença i reflex de les diferents inquietuds i necessitats de tot el col·lectiu que integra el Servei d’Educació de Catalunya-, responen a objectius i finalitats complexos, però de necessari assoliment de manera consensuada.

Consellera, ens trobarà al seu costat en aquest marc de diàleg i concòrdia necessari per impulsar el Servei d’Educació de Catalunya i, com hem fet sempre, ens posem lleialment a la seva disposició per continuar oferint als alumnes, a les seves famílies i al país una educació de qualitat, responsable i en llibertat.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.