Vés al contingut
Catalunya Religió

(Museu Episcopal de Vic) El Museu Episcopal de Vic inaugura aquest dijous, 28 d’agost, l'exposició temporal “Ramon Llull i l’encontre entre cultures”. Aquesta mostra, que es podrà veure fins al 15 d’agost, fa un recorregut per la vida i l'obra de Ramon Llull (1232-1316), intel·lectual i escriptor mallorquí que va establir un diàleg entre el món musulmà i el Mediterrani en el món en conflicte de l'edat mitjana.

Aquest any se celebra l’Any Llull amb motiu del setè centenari de la seva mort “Ramon Llull i l’encontre entre cultures” està dividida en 10 àmbits. Aquests expliquen el context mediterrani medieval en què va viure Llull amb l’expansió comercial i política de la Corona d’Aragó en un moment en què el Regne de Mallorca va ocupar un espai estratègic de primer ordre. Altres àmbits se centren en el personatge de Ramon Llull i fan un recorregut pel seu projecte missional, intel·lectual i polític. També hi ha un espai dedicat a explicar el contacte entre religions a l’edat mitjana i explicant les estratègies singulars que Llull va desenvolupar per a la conservació i la propagació de la seva obra i la increïble difusió que Ramon Llull ha tingut a Europa en 700 anys.

Aquesta exposició integra dos interactius amb pantalles tàctils que et permeten passejar per les 12 miniatures del Breviculum, en català, castellà i francès i que expliquen d’una forma gràfica i visual la vida i obra de Ramon Llull. El breviculum és un còdex miniat que conté 12 il·lustracions de grans dimensions de la Vita coetanea de Ramon Llull. Aquesta exposició és una producció de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED).

Aquesta mostra s’ha pogut veure fins ara a Tarragona i València. Posteriorment es podrà veure a Lleida i Brussel·les. A l’acte d’inauguració que s’iniciarà a les 6 de la tarda, hi participaran Senén Florensa, president executiu de l’IEMed, i Josep M. Riba, director del Museu Episcopal de Vic i comptarà amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura. Al llarg de l’acte es farà una visita guiada per als assistents a càrrec de Anna Fernández, del Centre de documentació Ramon Llull de la UB.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.