Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Generalitat de Catalunya) Aquest divendres comença la XII edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que enguany es podrà veure també a Girona, Lleida i Tarragona. L'organitza la Direcció General d'Afers Religiosos amb la col·laboració, enguany, de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa", SIGNIS (Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació) i AGAPE Europe (organització cristiana evangèlica), entre altres organismes i entitats religioses.

El certamen engegarà amb la pel·lícula Timbuktu, comentada pel cap de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia Jaume Flaquer. És un dels catorze films seleccionats pel seu interès entre la producció cinematogràfica espiritual i religiosa actual. El programa d'aquesta edició inclou tant pel·lícules que recullen la sensibilitat d’alguna de les diferents confessions religioses com films que tenen com a fil conductor el diàleg entre la religió i la societat actual.

Les pel·lícules, que estan subtitulades en català, aniran acompanyades d’una presentació a càrrec d’especialistes en el món del cinema i en diversitat religiosa, cosa que permetrà comprendre millor les claus dels films i convidar els espectadors a la reflexió. En aquest sentit, cal destacar la implicació en el projecte de diverses entitats religioses que treballen per al foment del diàleg interreligiós, així com de mossèn Peio Sánchez, impulsor de la Mostra que continua prestant la seva inestimable col·laboració en l’organització del certamen.

Amb aquesta nova edició de la Mostra, el Govern de la Generalitat aposta un cop més pel cinema com a eina cultural eficaç per fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals, contribuint d’aquesta manera a la nostra prioritat d’afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.