Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bisbat de Solsona) El dilluns 31 d’agost ha mort als 65 anys Ramon Cabana i Vilardell, prevere del bisbat de Solsona, rector de Gargallà i Clariana. Cabana va patir un infart que li va provocar la mort mentre pujava amb uns amics a la muntanya del Canigó.

Nascut a Les Lloses el dia 10 de maig de 1950, va començar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona i a la Facultat de Teologia de Barcelona l'any 1962; el dia 25 d’abril de 1975 va ser ordenat prevere a la parròquia de Balsareny, el seu primer destí.

L’any 1977 fou nomenat delegat diocesà del Moviment de Joventut, i el 1980 membre de la delegació diocesana de Pastoral Familiar; l’any 1982 fou destinat a Bagà, i l'any següent se n’anà a Solsona com a delegat diocesà de Joventut; El 1987 formà part de l’equip parroquial de Solsona.

El 1989 el destinaran a les colònies de Valls i Palà i les parròquies de Torroella i Coaner. L’any 1990 fou nomenat membre de l’equip parroquial de Navàs i el 1993 rector de la parròquia de Gironella. L’any 1999 fou destinat a Sant Jordi de Cercs i les parròquies agrupades. L’any 2001 fou nomenat rector de Gargallà i Clariana. L’any 2005 fou elegit membre del consell Presbiteral.

Actualment, també col· laborava pastoralment a les parròquies de Sorba, Su i Freixinet. Cabana havia escrit alguns llibres, havia estat professor a Gironella i Súria i també voluntari de presons. L'enterrament serà el divendres 4 de setembre, a les 6 de la tarda a l'església de Cardona, després dels tràmits per la repatriació del cos del difunt en territori francès.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.