Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Aquest dilluns el missioner salesià Alejandro León, que ha estat a Síria des del 2011 fins l’actualitat, ha compartit el seu testimoni amb 250 estudiants de primer curs de Grau Superior de Salesians Sarrià. Durant aquest temps li ha tocat viure situacions extremes i, tot i això, segueix defensant per damunt de tot “la dignitat del poble siri i de la seva gent”.

Durant la xerrada va destacar la campanya de propaganda informativa que s’ha generat des de les diferents faccions enfrontades i va criticar durament les potències estrangeres pel seu paper en la lluita d’interessos a la regió, explicant que han convertit a la població síria en peons d’aquesta lluita.

L’Alejandro va animar als governs occidentals a no tancar les portes a les persones que ho deixen tot a la recerca d’un món millor, ja que “es tracta d’una crisi d’humanitat” i tot i que pot existir un grup molt reduït de persones amb voluntat de fer mal, la gran majoria necessita ser acollit amb unes mínimes condicions per a poder tirar endavant.

D’altra banda, interpel·lat per un estudiant sobre què es podia fer des d’aquí, ell va respondre que lluitar perquè es coneguin tots els punts de vista del conflicte, no només els d’una part interessada, fer lobby a casa nostra per evitar la venda d’armes a Síria, i a nivell més local, implicar-se en la campanya Suma’t X els drets de la infància, que inclou Suma’t x Síria, duta a terme per les tres ongd salesianes, VOLS-Voluntariat Solidari, Jóvenes y Desarrollo y Solidaridad Don Bosco.

Precisament a primers de mes s'han celebrat unes jornades per planificar la unificació d'aquestes tres entitats salesianes en una de sola. La idea és treballar en comú per projectaar l'estil educatiu i el carisma de Don Bosco en el voluntariat, la cooperació i l'educació al desenvolupament.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.