Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El Centre de Distribució d'Aliments (CDA) ha atès 8.626 famílies a través dels 9 centres distribuïts arreu de la província de Girona durant el 2015, segons les dades de la memòria presentada aquest dimarts a la seu de Càritas Diocesana de Girona. El nombre de persones beneficiades per les accions del projecte ha estat de 27.424. Més del 97% de les famílies ateses prové de derivacions dels Serveis Socials d'Atenció Primària del territori. El 3% restant ha estat derivat pels Serveis d'Acollida de les Càritas locals o la Creu Roja.

El nombre total de cistelles distribuïdes ha estat de 111.119, una quantitat lleugerament inferior a la de l'any anterior. Aquesta dada confirma el topall de famílies ateses, després d'uns anys d'increments notables en el nombre d'atencions, fins l'any 2014.

Tanmateix, la quantitat d'aliments en quilograms proporcionats ha augmentat un 4,2%. La cistella bàsica del 2015 inclou més quantitat de fruites i verdures, així productes d'higiene personal i neteja. Més del 70% de les famílies ateses té menors a càrrec i més del 45% de les persones ateses són menors d'edat. Gairebé un 8% de les persones ateses són menors de 3 anys i tenen necessitats alimentàries específiques que es tenen en compte en la confecció de la cistella bàsica. De les 8.626 famílies ateses el 2015, un 46% ja ho eren l'any 2013; un 28% es va incorporar durant 2014 i el 26% restant, han arribat noves al projecte al llarg del 2015.

El nombre de voluntaris s'ha doblat des de l'inici del projecte i actualment compta amb 207 persones, que han col·laborat en el projecte 5 hores setmanals de mitjana. El gerent del Centre de Distribució d'Aliments i cap del Programa Aliments de Càritas Diocesana de Girona, Caye Gómez, ha afirmat que "l'acollida i l'acompanyament de les persones esdevé un objectiu cabdal i prioritari del projecte".

El Centre de Distribució d'Aliments compta amb 9 centres: Figueres, Olot, Roses, Banyoles, Girona, Salt, Torroella de Montgrí, Palafrugell i Lloret de Mar.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.