Vés al contingut
Catalunya Religió

(Monestir de Poblet) Lluc Torcal i Sirera, prior del monestir de Poblet, ha estat elegit pel Capítol General de l’Orde Cistercenc nou Procurador de l’Orde. El Procurador de l’Orde és qui tramita i gestiona davant la Santa Seu els assumptes de cada una de les Congregacions de l’Orde i treballa estretament unit amb l’Abat General en el govern de l’Orde Cistercenc.

Torcal va néixer a Sant Cugat del Vallès el dia 5 d'octubre de 1971. L'agost de 1995 va entrar al Monestir de Poblet, on el dia 26 de gener de 1996 va rebre l'hàbit de novici. Un any més tard va fer la seva professió simple i el dia 11 de juliol de l'any jubilar 2000, la professió solemne davant de l'Abat, Josep Alegre i Vilas. Va ser ordenat de diaca el dia 8 de gener de 2006 per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells, i el 3 de juny de 2007 el va ordenar prevera. És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1994), Doctor en Filosofia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2013) i batxiller en Teologia per la Pontifícia Universitat de Sant Tomàs d'Aquino "Angelicum" (2004).

Ha estat escollit Secretari General del Capítol General, del Consell de l’Abat General i del Sínode de l'Orde Cistercenc per deu anys, del 2005 al 2015. Des del dia 25 de novembre de 2007 és el Prior del Monestir de Poblet càrrec que seguirà mantenint compatibilitzant-lo amb el de Procurador General de l’Orde Cistercenc.

Tortal també és director acadèmic dels Cursos de Formació Monàstica del Col·legi Sant Bernat a Roma i és el cap d'estudis de l'Escolasticat del Monestir de Santa Maria de Poblet. Membre del projecte STOQ (Science, Theology and The Ontological Quest), en el marc del qual treballa en la interpretació filosòfica de la Mecànica Quàntica. Col·laborador de les revistes Poblet (on dirigeix la secció Les ciències i la fe cristiana), Liturgia y Espiritualidad, i Qüestions de Vida Cristiana i ha publicat alguns articles de caràcter científic en els volums de la sèrie STOQ. És president del PNIN (Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.