Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) El proper 9 de febrer sortirà a la venda '70 vegades 7. 7 dies en els 70 anys de Càritas', un llibre que narra vint històries de persones que han estat ateses a l’entitat. L'obra relata les seves expectatives, els seus patiments, i alhora, s'hi pot llegir la veu dels treballadors de l’àmbit social que acullen i acompanyen aquestes persones, on expressen una mirada a vegades poc coneguda: com viuen ells, com a professionals, el patiment de l’altre. El llibre ha estat escrit pel metge Albert Figueras i editat per Plataforma Editorial.

L'obra va ser presentada amb motiu del tancament de les celebracions dels 70 anys de Càritas Diocesana de Barcelona. L'acte va reunir dijous al vespre més de 350 treballadors i voluntaris de Càritas al Cinesa Diagonal de Barcelona i va servir també per veure la premier de la pel·lícula SAMBA que s’estrena el proper mes de març.

Durant l’acte, Salvador Bacardit, delegat episcopal, va agrair a tots els treballadors i voluntaris la tasca que realitzen: “La feina conjunta de voluntaris i treballadors possibilita que atenguem i acompanyem millor les persones que s’adrecen a Càritas”. Per la seva banda, Jordi Nadal, editor de Plataforma Editorial, va agrair a Càritas la confiança en fer aquest llibre: “Porto molts anys dedicats a fer llibres, i a tots els hi poso molt de cor, alegria, entusiasme, joia, però en aquest de Càritas encara més, em fa molta il·lusió”.

Fernando Riera, de A Contracorriente Films, distribuidora de la pel·lícula, també va agrair la oportunitat de poder sumar-se a un acte com el d’ahir: “SAMBA és una pel·lícula molt adient per la tasca que realitzeu a Càritas: és una història d’ajuda mútua”.

Finalment, l'arquebisbe de Barcelona i president de Càritas Diocesana de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va dirigir-se a tots els assistents: “Càritas és una organització madura i alhora és jove: madura perquè ja té 70 anys d’història, i jove perquè sempre respon i actualitza les respostes d’ajuda als altres”. Sistach també va recordar les tres dimensions de l’Església: “Anunciar la paraula de Déu, la celebració dels sagraments i el servei de la caritat. L’església, en tant que comunitat, ha de posar en pràctica l'amor, i l'amor necessita una organització com a servei pels altres. Càritas és una obra de l'Església, però és més que això, Càritas és l’Església”.

"Una mirada agraïda i esperançada"

Després de la presentació es va projectar la premier de la pel·lícula 'Samba', que narra la història d’un jove africà que arriba a París i coneix una treballadora social i una voluntària que l’acompanyaran en el seu nou episodi vital. En acabar, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, va agrair l’assistència a tots: “Avui és el primer dia dels propers 70 anys de Càritas. Per això, cal tenir una mirada agraïda dels 70 anys de la institució, i alhora esperançadora per tot el que vindrà”, va concloure.

El llibre es podrà comprar a les llibreries a partir del 9 de febrer. A la portada es pot veure “el joc de l’oca” ja que té una casella força coneguda per a les persones ateses a Càritas: “torna a la sortida”. És l’experiència de començar de nou quan es perd la feina, quan no es pot pagar l’habitatge, quan la salut es desteriora o fins i tot quan es trenquen totes les relacions familiars degut a aquests problemes. Aquest llibre recull un grapat d’històries viscudes al llarg dels 70 anys d’existència de la institució, algunes tenen finals tristos, d’altres són veritables testimonis d’esperança, però totes tenen un punt en comú: són històries que parlen de valors com l’acollida, el servei, el compromís i la justícia. Són històries que ens recorden que cal estimar una i altra vegada, que cal estimar, acollir i acompanyar sense límits, és a dir, 70 vegades 7.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.