Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La Fundació Migra Studium, dins del projecte de l'Espai Interreligiós, ha estrenat una nova proposta per donar a conèixer a infants i joves la diversitat religiosa present a casa nostra. Es tracta d'una activitat adreçada a alumnes de Secundària, que té com a objectiu acostar concretament a la realitat de l'islam de Catalunya, escoltant testimonis en primera persona.

Així, a través d'un diàleg amb joves musulmans, els alumnes podran conèixer quina és l'experiència religiosa en la vida quotidiana per a una persona de religió musulmana, com es viu en la societat occidental i fins a quin punt està condicionada la nostra visió de l'islam. La sessió de diàleg amb els testimonis es realitza després d'haver treballat a l'aula una sèrie de continguts previs a l'entorn de la religió musulmana perquè, com expliquen els responsables de la Fundació Migra Studium, amb aquesta activitat es tracta sobretot de conèixer persones musulmanes residents a Catalunya diverses en gènere, en edat, comunitat i origen. D'aquesta manera, els alumnes, que parteixen d'una imatge del/la musulmana, poden contrastar-la amb la realitat escoltant els testimonis.

La seva quotidianitat, el paper de l'islam en la seva vida diària o el seu procés migratoris, en el cas dels qui l'han viscut, són algunes de les experiències que comparteixen amb els alumnes i que serveixen com a punt de partida per a un diàleg obert en el que els nois i noies podran plantejar les seves preguntes als testimonis. A l'activitat hi participen també dos dinamitzadors, que ajudaran a després a reflexionar sobre com el contacte amb persones concretes ens obliga a canviar algunes de les idees i imatges prèvies que ens fem de l'islam, i a veure els punts que tenim en comú.

L'experiència s'ha iniciat ja amb una primera sessió per a alumnes de 3r d'ESO de l'escola Jesuïtes Clot. Els nois i noies van poder escoltar una jove marroquina, estudiant i activista, i un emprenedor senegalès. Ara, la Fundació Migra Studium espera poder oferir aquesta nova activitat a altres escoles.

Per més informació sobre aquesta proposta, podeu contactar amb la Fundació Migra Studium.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.