Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) Poder visitar avui l’església de Sant Vicenç d’Estamariu és un petit miracle. Abandonada durant anys, i semienrunada, renasqué de les seves restes en el tombant del nostre mil·lenni. El dissabte 15 d'agost a les 20h Catalonia Sacra ofereix una visita guiada i un concert posterior.

Des de principis del segle XXI, la fundació privada Sant Vicenç d'Estamariu ha treballat per recuperar arquitectònicament el monument. Entre les intervencions més importants es troba la recuperació de la coberta. Durant l'any 2003, el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, va intervenir en una campanya per consolidar les restes pictòriques d'època romànica que es conserven al temple, comparables a les obres del cercle de Taüll per la seva qualitat.

La conferència permetrà descobrir les vicissituds històriques del temple, els seus valors arquitectònics, i sobretot les característiques i els significats de les seves pintures murals. Un conjunt que avui es pot veure gràcies a l’acurada restauració del temple i de les pintures duta a terme amb els esforços de molta gent.

L'església de Sant Vicenç d'Estamariu es podrà visitar a les 20h per aquelles persones que hagin adquirit l'entrada pel concert The Spirit of Gambo de Fahmi Alqhai i Rami Alqhai (21.00 h) dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.