Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'Associació Rosa Deulofeu i la seva família denuncien l'ús irregular del nom de Rosa Deulofeu per a recollir donatius per un documental. En un comunicat alerten que una persona està recollint diners per aquest projecte "sense que ni l’Associació ni la família en coneguin res", ni tampoc , "de la intenció de recaptar diners per finançar-lo". Recomanen "no donar-hi cap mena de suport". A més, denuncien que la demanada s'hagi realitzat "fet ús del nom de la Rosa sense cap autorització de la família" i que "s’hagin utilitzat adreces de correu electrònic conegudes per a altres finalitats".

L'Associació Rosa Deulofeu, que promociona la causa de beatificació d'aquesta laica catalana, havia permès fins a l'ús del domini www.rosadeulofeu.net que gestiona una persona pel seu compte. Arran d'aquest iniciativa per recaptar fons utilitzant el nom de Rosa Deulofeu anuncien "s’han iniciat diverses accions per recuperar la propietat i la gestió de la pàgina web www.rosadeulofeu.net que, en un excés de confiança, se n’havia tolerat la creació i gestió per part de la persona que ha protagonitzat aquest fets, sense que ni la família ni l’Associació en tinguessin cap control ni participació". També s'ha advertit a la persona que ha iniciat la recaptació de donatius, que "si no atura aquesta acció de manera immediata s’estudiaran mesures legals per a obligar-la a fer-ho".

El comunicat està signat per l'Associació i els pares i el germà de Rosa Deulofeu, el capellà Antoni Deulofeu. El procés de beatificació es va anunciar el 2011 i quatre anys després es va obrir oficialment la causa a l'arquebisbat de Barcelona. L'Associació es va crear el 2012 per impulsar aquest procés i difondre l'exemple de vida cristiana de Rosa Deulofeu centrat especialment en la pastoral juvenil. Entre altres iniciatives, va presidir el Moviment de Centres d'Esplai Cristians, va ser responsable de pastoral de joventut de l'arquebisbat de Barcelona i de també de Catalunya, i va participar en les sessions del Concili Provincial Tarraconense. Rosa Deulofeu va morir el 2004 amb 44 anys víctima d'un càncer.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.