Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Segons publica aquest dimarts La Vanguardia, l’activisme de la benedictina Teresa Forcades i de la dominica Lucía Caram els està comportant viure un moment delicat de la seva vida eclesiàstica. Són, però, dos casos ben diferents.

En la cas de Caram, La Vanguardia explica que la setmana passada va anar a Roma per tractar de la seva situació. Va demanar la visita per defensar-se després d'haver rebut una amonestació verbal de la nunciatura, que considera poc compatible la seva constant exposició mediàtica, especialment en programes de televisió, amb la vida monàstica. En aquest cas, Caram no té un problema de disciplina eclesiàstica. El que pesa són les pressions del govern espanyol per fer-la callar i que haurien estat escoltades a la nunciatura. El ressò d’una monja contra les polítiques econòmiques i social del PP és excessiu. Tampoc ha trobat mai el suport entusiasta del bisbe de Vic, el territori en el que hi ha el seu convent de Manresa. I les pressions polítiques volen aconseguir que s’acabi tancant el monestir, una amenaça que ja ha rebut la seva comunitat. De tota manera, el gir social del papa Francesc i la sintonia que pot trobar amb la monja d'orígen argentí, posen més difícil una resolució eclesial contra Caram.

En el cas de Forcades no es tracta d’una ingerència exterior, tot i que ja n’hi va haver en els moments més forts de la polèmica sobre la vacuna de la Grip A. Aquest cap de setmana va transcendir que Forcades es planteja encapçalar una candidatura de confluència de l'esquerra sobiranista en les eleccions al Parlament de Catalunya. I en aquesta campanya municipal ha donat suport a la candidatura d’Ada Colau a Barcelona. En aquest cas, seria una decisió presa amb la comunitat benedictina. Tot i el suport a la seva tasca d’activista, el que seria incompatible és el compromís polític electoral amb la vida monàstica. Segons La Vanguardia, si per entrar en la vida política Forcades vol obrir un parèntesis en la seva vida monàstica d’un o dos anys, ha de comptar amb el vist-i-plau de la Santa Seu per poder tornar després al monestir.

Podeu ampliar la informació aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.