Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Vuit claretians joves van participar a la trobada anual de claretians joves d’Europa. Una convocatòria per als que es troben en els seus cinc primers anys d’ordenació o professió perpetua (en el cas dels germans). És el que s’anomena “Quinquenni”. La trobada va tenir lloc a la Casa d’Espiritualitat de Vic de divendres 18 fins diumenge 20 i hi van participar 8 claretians joves: quatre de Catalunya, un de Bètica, un de França, un del Regne Unit i un d'Itàlia.

Hi foren presents també Màxim Muñoz, prefecte provincial de formació i encarregat de l’organització, el provincial Ricard Costa-Jussà i el Lluís Balanyà com a traductor de Robert Essugou, del Camerún, recentment destinat a França, que té dificultats per entendre el castellà. Alguns dels convocats, per diverses raons, no van poder ser-hi.

Aquesta any la trobada va abordar el tema 'El diàleg interreligiós, especialment amb l’islam'. El dissabte va tenir lloc una taula rodona amb representants de la tradició musulmana, budista, evangèlica i catòlica, sobre com vivien la seva fe en l’actual context de Vic i com valoraven la convivència i el diàleg que s’està promovent en aquesta ciutat. La taula rodona va ser organitzada i liderada per Joan Soler, president del Casal Claret de Vic, que en un segon moment va compartir la seva llarga experiència de diàleg interreligiós i intercultural, especialment des del Casal, molt reconegut en aquest àmbit.

A la tarda els participants van poder conèixer de prop els locals i les activitats del Casal Claret en l’àmbit de l’emigració, el referit del diàleg interreligiós i intercultural, l’economia social, etc. La intensa jornada va acabar amb un diàleg molt enriquidor sobre la pròpia experiència de contacte amb persones i col·lectius d’altres tradicions religioses i els reptes que aquest diàleg ens planteja als claretians.

El diumenge va tenir una forta empremta claretiana. Després de l’eucaristia a la cripta del Temple, prop del sepulcre del pare Claret, presidida per Ricard Costa-Jussà, Provincial dels Claretians de Catalunya, es van visitar els llocs de les primeres predicacions del pare Claret: Viladrau, Seva i Espinelves. També es va visitar l’església parroquial de Santa Eugènia de Berga, lloc de bateig del beats màrtirs Andreu Sola (la memòria del qual es celebrava aquell dia) i Joan Condinachs, del grup de Barbastre. La visita va ser guiada sàviament per Carlos Sànchez, director del CESC.

Cal fer referència als moments intensos de pregària i celebració eucarística, així com altres de convivència més lliure i informal, molt propicis per compartir les experiències comunitàries i apostòliques, així com els records comuns del temps de formació. L’avaluació va ser molt positiva tant pel tema, com per la convivència i l’experiència claretiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.