Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete CR/Sant Martí Sesgueioles) És el primer any que La Salle, Maristes i el bisbat d'Urgell s'han unit per organitzar una Pasqua conjuntament. L'Alba arriba al Casal La Salle de Sant Gervasi divendres al vespre, just després de les seves classes a la universitat. Han començat les vacances escolars, però al dia següent comença la Pre-Pasqua a Sant Martí Sesgueioles, i cal acabar d'enllestir alguns preparatius. S'hi sumen a l'equip0 en Miquel, en David, en Javi, en Nacho, el responsable de pastoral de La Salle a Espanya que ha vingut a viure la trobada, i en Joan, que formaran part de l'equip d'intendència de la trobada, junt amb la Noe i alguns germans de La Salle. Arriben a la casa a quarts de dotze. Al dia següent rebran els participants de les Pre-Pasqües de grocs –nens de 3r, 4rt i 5è de primària– de blaus –infants de 6è, 1è i 2n d'ESO que enguany han organitzat La Salle i el bisbat d'Urgell– i els vermells, –de 3r i 4rt d'ESO, que han preparat junts Maristes, La Salle i el bisbat d'Urgell– Tres dies on, a través d'eixos d'animació diferents, es prepararan per viure la Pasqua.

I tu què deixes, marca o petjada? ha estat el lema triat a la Pre-Pasqua dels més grans. Un lema que, a través de testimonis, dinàmiques, rutes, pregàries de bona nit, moments de grups, o moments personals, ha anat interpel·lant els joves participants, potenciant que al final de la trobada ells mateixos poguessin discernir si volen deixar marca o petjada al llarg de la seva vida. Xavier Seva, dels maristes de Badalona, explica que "la marca és allò que d'entrada queda molt bé, que és atractiu", però que també existeix la petjada, "una vivència, un referent, que no queda potser a l'inici i que pot durar un minut o poc temps, però sempre et marca, et queda".

I són aquest tipus de trobades, les Pre-Pasqües, les que poden marcar petjada en els joves que hi participen. Per això enguany La Salle, Maristes i el bisbat d'Urgell s'han unit per organitzar-la conjuntament, per "enriquir-nos i ensenyar als joves altres dinàmiques i altres referents", recorda Ernest Casaponsa, president de Joves La Salle.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.