Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) "Ja sóc capellà, com Déu volia des d'abans del meu naixement", amb aquesta frase el nou prevere Josep Solé va començar la seva intervenció a la cerimònia d'ordenació que va tindre lloc aquest diumenge a la Catedral de Lleida. El temple es va omplir per acollir l'ordenació sacerdotal de Josep Solé Sans, fill de Les Borges Blanques, coincidint amb la celebració conclusiva del Jubileu de la Misericòrdia.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va ordenar per primera vegada en el seu magisteri a un fill de la diòcesi. Uns vuitanta sacerdots van acompanyar al nou prevere en una Catedral de Lleida amb més de 450 fidels. A la seva homilia el bisbe de Lleida va recordar al nou prevere que la seva primera feina "és portar l'Evangeli de Jesús al Poble de Déu".

En aquest sentit va demanar a mossèn Josep Solé que "es dediqui a portar l'evangeli a tothom". A més, va demanar al nou sacerdot que sigui "un autèntic testimoni de Jesús, com a pastor". El Bisbe Salvador també va tindre unes paraules de record pels preveres de la diòcesi i va reconèixer "el treball de tots els mossens". A la vegada, va demanar "a totes les comunitats que preguin per les vocacions sacerdotals".

El bisbe també va donar gràcies per aquest any Jubilar de la Misericòrdia. En aquest sentit va recordar la recent visita del papa Francesc a un grup de presos i a persones que pateixen l'exclusió social.

Abans de l'homilia va començar el ritu d'ordenació sacerdotal. En nom de tota l'Església diocesana mossèn Jaume Pedrós, rector del seminari, va demanar al bisbe que ordenés prevere a Josep Solé. Un cop acabada l'homilia, el bisbe va interrogar al futur sacerdot. Aquest va acceptar el ministeri presbiteral a la vegada que va prometre respecte i obediència al bisbe diocesà i als seus successors.

Després de la lletania, amb el futur prevere ajagut a terra davant del bisbe, va tindre lloc el moment central de la litúrgia d'ordenació amb la imposició de les mans. Primer va imposar les mans el senyor Bisbe i després la resta de preveres. A continuació, el nou ordenat va ser revestit amb els ornaments propis com l'estola i la casulla. El bisbe va ungir amb el sant crisma les palmes de les mans de l'ordenat i després li va lliurar la patena i el calze. En la litúrgia eucarística, l'ordenant va exercir per primera vegada el seu ministeri concelebrant amb el bisbe.

Després de la celebració, el nou prevere va pronunciar unes paraules en agraïment pel do rebut. "Ja sóc capellà per sempre, com Déu volia des d'abans del meu naixement", va començar dient mossèn Solé. "Déu em va cridar i malgrat que els problemes i les dificultats Ell sempre és present", va destacar.

El nou prevere va donar les gràcies al bisbe Salvador "que avui ha ordenat per primer cop a un prevere de la diòcesi". També va tindre paraules d'agraïment pel bisbe emèrit de Lleida, Joan Piris, "per la confiança, la seva estima i el seu afecte". A continuació va donar les gràcies als sacerdots de la diòcesi "perquè des de fa molts anys m'he sentit acollit".

Mossèn Josep Solé oficiarà la seva primera Missa el pròxim 20 de novembre al seu poble natal, a l'Església Parroquial de Les Borges Blanques.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.