Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Vida Nueva) Al Papa Francesc no li sobra temps. Arribant el segon aniversari de la seva elecció com a bisbe de Roma, Jorge Mario Bergoglio vol que la reforma de la Cúria entri en una nova fase. Tirar endavant la profunda renovació de l'Església que ha pots en marxa. Ja va donar una idea de tot el que no li agradava amb el contundent discurs d'abans de Nadal, en el que descriure les 15 malalties que desgasten per dins al Vaticà.

Francesc fusionarà alguns organismes, suprimirà altres institucions, unirà esforços i imposarà una racionalització més gran i coordinació entre els dicasteris.

La setmana del 9 al 15 de febrer s’obrirà una etapa determinant en la reforma de l'estructura i la mentalitat de la Santa Seu. De dilluns a dimecres, està convocada la vuitena sèrie de les sessions de treball del C-9 per tancar el document dedicat als canvis en les institucions vaticanes. Es debatrà en la reunió del Col·legi cardenalici durant els dos dies següents. En les trobades de dijous i divendres s'estudiaran, a més, les propostes addicionals que facin els purpurats, a alguns dels quals ja els han demanat abans que preparin un esborrany amb les seves opinions.

Hi ha una gran expectació posada en aquests debats, una oportunitat gairebé única perquè els cardenals parlin amb llibertat sobre la marxa de l'Església i confrontin entre ells les seves propostes davant l'atenta escolta del papa.

Sent els seglars la immensa majoria en l'Església, sembla obvi que ha d’estar a la primera fila de l'organigrama vaticà. Això seria amb una nova institució que assumiria les competències de tres pontificis consells existents en l'actualitat: Laics, Família i Operadors Sanitaris. També s'ha especulat amb l'eventual fusió entre el Pontifici Consell Justícia i Pau i Cor Unum.

Podeu ampliar la informació en el darrer número de la revista Vida Nueva.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.