Vés al contingut
Catalunya Religió

(Filles de la Caritat) Amb el títol 'Jo també tinc veu, ho veus?', una mostra fotogràfica associa la veu i la imatge de dones ateses a Llar de Pau de Filles de la Caritat Fundació Social. Es podrà visitar fins diumenge a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, que ha presentat l'exposició en el marc del Dia de la Dona.

“Aquesta mostra ha estat exposada un temps a Llar de Pau, i ara surt per primer cop per a ser exposada a la Casa de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, volem aconseguir que aquesta exposició es divulgui per així acostar dos mons diferents, el món de la marginació i l'integrat i compacte, el món de la inseguretat i el de la seguretat”, expliquen des de Llar de Pau.

La mostra està composada per fotografies que van acompanyades amb poesies escrites per les dones retratades. Aquestes imatges, unides a les paraules dels seus poemes, apropen quina és la seva realitat. Es posa cara, nom i veu a persones que han sobreviscut a situacions molt complicades i que lluiten per tornar a tenir il·lusions i una vida digna. Les protagonistes han perdut part o la totalitat dels elements que les sostenen. Vides trencades, sovint plenes de pèrdues, de consums, de dificultats, de soledat.

Les fotografies situen al visitant en un pla d’igualtat, donen la possibilitat de tenir un “cara a cara” amb una realitat que hi ha a Catalunya, una realitat que és propera, desconeguda i sovint rebutjada. És un món invisible habitat per persones amb identitat pròpia, amb història, amb il·lusions, amb cara, nom i veu.

L’exposició es podrà visitar fins al 13 de març a la Casa de Cultura (carrer Salvador Casas, 26, Olesa de Montserrat), de dilluns a dissabte de 10.00h a 13.00h i de 17.00h a 21.00; diumenges, festius i vigílies de festius de 12.00h a 14.00h i de 17.00h a 20.00h.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.