Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Justícia i Pau, Mans Unides, Fundació Joan Maragall, Abadia de Montserrat, l'Escola Pia de Catalunya i el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona són algunes de les entitats que divendres se sumen a la tradicional Marxa per la Pau que organitza la Comunitat de Sant​’Egidio arreu del món. Enguany seran més de 70 països els que recordaran les terres que en el nord i en el sud del món esperen la fi de la guerra, font de patiment per molts pobles i "mare" de totes les pobreses, i la fi del terrorisme.

"Mai ens podem deturar en la cerca de la Pau. Les guerres, per desgràcia, existeixen des de sempre; però hi ha un somni gran per pensar que s'acabaran". Xavier Vidal, de la comunitat de Sant'Egidio Barcelona explica així com la fe manté viva aquesta Jornada, eina de promoció de la Pau: "Els cristians podem viure en l'esperança que els impossibles puguin ser possibles i, per tant, hem de seguir treballant per la Pau, fent marxes per la Pau, pregant per la Pau".

Un dia en què els creients sostenen el missatge del papa Francesc amb motiu de la Jornada Mundial per la pau, que aquest any porta per títol 'Venceu la indiferència i conqueriu la pau'. El pontífex hi demana "promoure una cultura de solidaritat i misericòrdia per vèncer la indiferència" i apel·la a viure des d'una "actitud de corresponsabilidad solidària". [Llegiu els reptes concrets del missatge segons els ha desgranat el director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez]

Actes previstos arreu del territori

A Barcelona la marxa tindrà lloc l'1 de gener a la tarda, i anirà des de la plaça Catalunya fins a la plaça Sant Jaume, on en es farà una cerimònia final.

També com cada any, Justícia i Pau convida tothom a sumar-se als actes de celebració d'aquesta jornada. L'arquebisbe Joan Josep Omella presidirà una eucaristia el mateix dia 1 a les 13 h a la catedral de Barcelona. També s'han previst actes i celebracions des dels diferents grups de Justícia i Pau de tota Catalunya, que es poden consultar aquí, junt amb els textos de pregàries suggerits.

També dijous al vespre diverses esglésies de Catalunya celebraran vetlles de pregària per tancar l'any. És el cas per exemple de Sant Benet de Montserrat que convoca l'acte comunitari sota el lema 'Sóc foraster a la terra'.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.