Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Abadia de Montserrat) L’Escolania celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte es produeixi abans del 3r de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser positius per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part de l’Escolania.

La implicació dels escolans en aquesta diada festiva –fan de guies dels nens interessats i les seves famílies– ha fet canviar el dia, de dissabte a diumenge, perquè així aquests poden passar el dissabte a casa. D’aquesta manera, la convocatòria de les famílies interessades és a les 12.30h –un cop finalitzada la missa i el cant de la Salve i el Virolai–, quan començarà la visita guiada pel centre.

Els encarregats d’oferir aquesta visita per les dependències de l’edifici a cadascuna de les famílies interessades seran els propis escolans. A les 14h, l’Escolania ofereix el dinar a totes les famílies que vinguin; a les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. Per cloure la jornada, a les 16.30h, hi haurà una xocolatada organitzada per les famílies dels escolans. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar,s’ha de fer prèviament.

Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è–, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí– el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.