Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(CR) Aquesta setmana l’arquebisbe Michael L. Fitzgerald serà a Barcelona per participar en dos actes sobre el diàleg entre el món islàmic i el cristianisme. Dijous farà una conferència a la Fundació Joan Maragall i divendres un acte al seminari de Barcelona acompanyat de l’arquebisbe Joan Josep Omella per presentar un llibre sobre les parelles mixtes islamocristianes.

Fitzgerald és un missioner dels Pares Blancs anglès que ha tingut diversos càrrecs en organismes pontificis de diàleg amb el món islàmic. Del 2006 al 2016 va ser nunci de la Santa Seu a Egipte, on va coincidir amb les revoltes de la primavera àrab. Abans havia estat secretari i president del Pontifici Consell per la Diàleg Interreligiós i també havia estat director del Pontifici Institut d’Estudis Àrabs i Islàmics, el PISAI. Els seus estudis i la seva experiència en diversos països de majoria islàmica l’ha convertit en un dels màxims experts en el diàleg entre cristianisme i Islam.

Dijous l’arquebisbe Fitzgerald farà una conferència a l’Auditori de la Fundació Joan Maragall sobre “Els noms més bells de Déu en el diàleg islamocristià”. El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, presentarà la sessió.

Divendres Fitzgerald participarà en la presentació del llibre Les parelles islamocristianes: un amor transgressor que posa a prova prejudicis i fronteres, elaborat pel Grup de Recerca Islamocristià (GRIC) de Barcelona i editat per Claret. El llibre aborda des de diferents punts de vista el fenomen cada vegada més estès de les parelles mixtes islamocristianes i vol donar resposta a les principals problemàtiques i reptes que aquest tipus d’unions.

En l’acte de divendres al Seminari Conciliar de Barcelona també hi intervindran l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella; Manuel Claret, delegat de Pastoral Familiar de Barcelona; Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos; Mimun Jalich, president de la Unió de Comunitats islàmiques de Catalunya; el claretià Ignasi Ricart; i Ahmed Benallal, del GRIC Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.