Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) A partir del curs vinent el Col·legi Sant Ermengol, que el salesians dirigeixen a Andorra La Vella, passarà a ser gestionat per les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Aquest canvi de gestió del centre educatiu respon a la reestructuració interna de la congregació salesiana que ha suposat haver de deixar la presència a Andorra.

En el comunicat on fan pública aquesta decisió expliquen que “l’arquebisbe i copríncep d’Andorra i les autoritats educatives ens van demanar que continuéssim algun temps més, però ja no ens és possible seguir amb aquesta responsabilitat”. Es tanca així 50 anys de presència salesiana a Andorra. “Des dels Salesians només hi ha paraules d’agraïment per la bona acollida rebuda sempre pel poble andorrà i les seves autoritats civils i eclesiàstiques, i molt especialment per totes les persones que al llarg d’aquests 50 anys s’han sumat al projecte educatiu i pastoral impulsat des de l’escola”, afirmen els salesians en la comunicació del comiat.

El Col·legi Sant Ermengol va ser fundat pel bisbe d’Urgell el 1965 i la gestió es va confiar des del primer moment als salesians. Actualment té dos línies des d'Educació infantil a batxillerat. El patronat del Col·legi Sant Ermengol, presidit pel bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha aprovat confiar a partir del curs vinent la gestió i la direcció del centre a l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell.

Aquesta Congregació, fundada per la beata Anna M. Mare Janer a Urgell, ja té obres educatives a Andorra des del 1882 i actualment hi gestiona dos centres educatius: el Col·legi Mare Janer d'Andorra la Vella i el Col·legi Sagrada Família d'Escaldes. Aquestes escoles també segueixen el currículum del sistema educatiu espanyol.

Des del bisbat d’Urgell es destaca que el traspàs a les religioses d’Urgell “permet garantir la continuïtat del projecte educatiu, tant des del punt de vista d'ideari i de qualitat com de projecte pedagògic”.

Les germanes de la Sagrada Família d’Urgell afirmen que en acceptar aquesta petició del patronat del Col·legi, han acceptat “comptant amb la valuosa col·laboració dels laics” i “conscients que així donem resposta a una necessitat pastoral de l’Església d’Urgell”. Els salesians també mostren la satisfacció de “saber que el Col·legi continuarà en bones mans i que la finalitat i el projecte fundacionals amb els quals es va iniciar quedaran assegurats”.

El curs vinent es produirà la transició en la direcció del centre amb la col·laboració de totes les institucions afectades. El salesià Xavier Brines seguirà com a director, amb la col·laboració estreta de la directora adjunta designada per les religioses de la Sagrada Família d'Urgell, Anna M. Villas. Una religiosa, Maria Tomasa Itóiz, serà la representant de la Congregació tant en l'equip directiu del Col·legi com en el Patronat de la institució.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.