Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Nou director general de l'Editorial Claret, que assumeix Joan Bové i Duran, missioner claretià. Bové va ser ordenat sacerdot l’any 2014. És una persona jove, formada en comunicació, i preparada per assolir una nova etapa al capdavant de l’Editorial Claret.

Editorial Claret, integrada actualment per tres departaments (Editorial, Llibreria i Distribució) és una iniciativa dels Missioners Claretians de Catalunya, que recull una de les activitats a les que Sant Antoni M. Claret va donar més importància.

L’Editorial Claret té la voluntat de servir l’Església i la cultura, i més particularment l’Església i la cultura catalanes, i la seva missió és promoure la transmissió de la fe cristiana, i en general els valors humanitzadors, a través de l’edició, venda i distribució de llibres i materials audiovisuals.

Joan Bové i Duran va néixer a Valls (Alt Camp) el 1979. Va estudiar al col·legi Claret de Valls. Va fer la professió perpètua a Vic l’any 2012, i va ser ordenat sacerdot a Valls l’any 2014. És enginyer tècnic especialitzat en Electrònica Industrial per la Universitat Rovira i Virgili i batxiller en teologia per la Universitat Pontifícia de Comillas. Ha cursat el postgrau Comunicació i Religió en l’Era Digital a la Universitat Ramon Llull. Actualment està acabant la llicenciatura en Teologia Moral a la Facultat de Teologia de Catalunya. És membre del patronat de la Fundació Claret i vocal de la junta de l’Associació Casal Claret de Vic, amb la qual continuarà col·laborant estretament.

Joan Bové afirma que "comença il·lusionat una nova etapa, i que vol transmetre el compromís dels Missioners Claretians cap a l’Editorial Claret, i tot el que aquesta editorial aporta al teixit eclesial i social català, i el que ha significat des de la seva creació ara fa noranta anys, seguint l’esperit del P. Claret”.

Canvi en la representació de la titularitat de l’Editorial Claret.

També ha canviat el representant dels Claretians a l’Editorial Claret. A partir d’ara ho serà Màxim Muñoz i Duran, substituint Ramon Olomí. Muñoz ha estat Provincial dels Claretians del 2004 al 2016. Actualment continua al govern com a vicari i prefecte d’espiritualitat i formació de la Província. És també President de la URC (Unió de Religiosos de Catalunya) i de la Fundació Claret. També exerceix de professor de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Màxim Muñoz afirma que “l'Editorial Claret continuarà creativament fidel al carisma del pare Claret en el seu servei a l'Església i al país dins l'àmbit de la comunicació. Sempre en bona relació i col·laboració amb les diverses entitats eclesials i socials”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.