Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(CS) Catalonia Sacra estrena aquest dissabte la descoberta 'Sitges i el Vinyet, esglésies ran de mar'. Aquesta ruta guiada matinal proposa als participants conèixer l'església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, una de les estampes més conegudes de la població, i el Santuari del Vinyet, un temple amb gran estimació pels sitgetans. La nova ruta, proposada des del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, començarà a les 10 del matí. Les inscripcions són obertes.

La parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, situada dalt del Baluard, és segurament una de les estampes més conegudes de la vila i una de les esglésies de Catalunya que està més a prop del mar. Poderosa i vital té entre els seus atractius uns magnífics retaules barrocs. Va ser edificada al segle XVII en el mateix lloc on hi havia hagut ja una església romànica i la seva successora gòtica. És un edifici de tres naus amb volta de punt rodó reforçada amb nervadures. Té dos campanars, un de més petit, del 1674, que té les campanes i el rellotge de la vila, del 1868, i la torre octogonal, reformada el 1868.

La ruta matinal continuarà al santuari de Nostra Senyora del Vinyet, una bella església d’una amabilitat solemne, molt estimada i freqüentada pels sitgetans. El santuari del Vinyet es troba documentat des de l'època medieval. L'edifici actual és del segle XVIII, i s'hi conserven alguns vestigis d'etapes anteriors, com la inscripció de l'any 1552 a la porta lateral d'accés.

L'activitat estarà guiada per Montse Curtiada i Rosa Maria Julià. Un cop estrenada s'anirà oferint periòdicament o sota demanda destinada a aquells col·lectius que hi pugui estar interessats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.