Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Girona) Les comarques gironines obren una nova oferta formativa adreçada a persones que treballen o col·laboren en entitats i institucions dedicades a l'acollida i a l'aprenentatge de segones llengües amb persones immigrades. És el curs 'L'acollida sociolingüística de persones nouvingudes', una iniciativa conjunta de Càritas diocesana amb ACEFIR (Associació Catalana per a l'Educació, la Formació i la Recerca) i Fundació SER.GI, que començarà el dia 6 de març. El període d'inscripció ja és obert.

La formació neix de la col·laboració d'aquestes tres entitats gironines que es dediquen a l'elaboració de materials, a la formació de professionals i a l'atenció de persones estrangeres. El curs està adreçat a persones, tant professionals com voluntàries, que treballen en l'acollida sociolingüística de les persones joves i adultes migrades, perquè tinguin una formació que els permeti ser més eficaces en la seva actuació.

La tasca d'aquests professionals i voluntaris dóna resposta a necessitats vinculades a la competència comunicativa oral en català per part de persones d'orígens diversos que s'han establert a Catalunya. Una formació bàsica que ajuda a disminuir l'escletxa educativa que presenten les persones que han tingut menys possibilitats.

Aquests últims anys de crisi han posat de manifest, encara més, les mancances formatives que pateixen algunes de les persones immigrades i les dificultats que els suposa a l'hora de trobar feina.

Aquesta nova proposta formativa vol ser un punt de trobada entre la realitat a les aules de persones immigrades i la reflexió sobre l'ensenyament / aprenentatge, que ha esdevingut un espai d'intercanvi d'experiències. Se centra en les metodologies més adients per fer de l'aprenentatge de la llengua una eina pel coneixement de la nostra realitat, tenint en compte les profundes diferències de les persones que atenem des dels nostres serveis o institucions.

El curs té el reconeixement de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El període d'inscripció finalitza el divendres 27 de febrer.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.