Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) En els dos primers dies de la Jornada Mundial de Joventut de Cracòvia, els bisbes catalans hi han participat impartint algunes de les catequesi que es fan durant la trobada. Dijous els joves catalans van poder escoltar el cardenal Lluís Martínez Sistach a la parròquia de Sant Joan Baptista a Mikluszowice, a prop de Bochnia, la ciutat que acull els pelegrins catalans i espanyols. Aquest divendres, l'arquebisbe Joan Josep Omella ha presidit l'eucaristia matinal a la mateixa parròquia i també ha fet una de les catequesis.

La celebració d'aquest divendres és la darrera que es fa a la parròquia d'acollida a Bochnia del grup d'espanyols que estan en cases particulars per la zona. Per això, el rector de la parròquia va adreçar unes paraules d'agraïment i benedicció als pelegrins i ha obsequiat l'arquebisbe Omella amb un ram de flors i un bastó com el que utilitzen els pastors a les muntanyes de Polònia.

La força de l'Església

Dijous a la tarda els pelegrins catalans ja van participar en el primer acte conjunt de la JMJ i la primera trobada amb el papa Francesc. Al Parc de Blonia, repartits en blocs de colors, els catalans estan en un bloc relativament proper al gran escenari, a la zona D6. En l'acte es va fer la benvinguda al papa amb cants i balls amb joves de diversos països, que van estar acompanyats per la pluja.

En la seva intervenció, el papa Francesc va remarcar la oportunitat única de ser joves, la importància de no jubilar-se abans d'hora de ser jove, i de no deixar-se arrossegar per la foscor: "M'il·lusiona que vostès siguin la força de l'Església".

A més de la visita a Cracòvia, al vespre també hi va haver temps per a pregar a Santa Maria, on hi havia espais per la confessió, i participar en l'Adoració del Santíssim. Aquest divendres al vespre participaran en el Via Crucis al Parc Blonia amb el papa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.