Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Bisbat de Sant Feliu) Aquest divendres comença la visita pastoral del bisbe Agustí Cortés als 9 arxiprestats que constitueixen la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Una de les actuacions dels bisbes com a "pastors" del Poble de Déu present a una diòcesi és l’anomenada Visita Pastoral als diversos territoris, per conèixer in situ i animar la vida de les comunitats cristianes.

"La Visita Pastoral està molt lluny de ser un mer tràmit administratiu o birocràtic, o una pura acció de control", afirma Cortés en la carta de presentació d'aquesta iniciativa. Una trobada que ha de beneficiar "tant les mateixes parròquies en la seva condició de vertaderes comunitas cristianes i eclesials, com el bisbe que ha d'intentar realitzar cada vegada millor el seu servei", explica Cortés.

Des que el 2004 neix la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, i fins al 2013, Cortés va visitar els nou arxiprestats existents, amb trobades a cada localitat i parròquia. Enguany, en el marc de les pistes indicades al Pla Pastoral, realitzarà de nou la Visita Pastoral a tot el territori. De febrer 2017 a gener 2018 visitarà cada mes un arxiprestat, exceptuant els mesos d’estiu. Cada visita constarà d’algunes trobades fixes: amb el consell arxiprestal de laics, amb el conjunt dels preveres i diaques, i amb cadascú d’ells personalment. A més, les que a cada arxiprestat es proposin, per conèixer alguna realitat rellevant del lloc.

Per tant, serà una Visita Pastoral diferent en la seva praxi de la primera ronda que va fer el bisbe Agustí, però es preveu que més efectiva, donat que hi haurà ara un punt de referència previ: l'anterior visita a cada arxiprestat, amb els seus documents de conclusions i propostes, que ara es podran revisar i valorar.

En aquest mes de febrer començarà la visita a l’arxiprestat de Sant Feliu. Divendres dia 17 amb tots els preveres i diaques; el dia 26 amb el consell arxiprestal de laics ampliat; i a partir del dia 15, el bisbe anirà visitant i entrevistant-se personalment amb cada prevere.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.