Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant'Egidio) Aquest diumenge la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor recordarà en Rafael i l'Antonio. I tants d'altres que com ells han perdut la vida a la ciutat de Barcelona els darrers anys. La iniciativa de la Comunitat de Sant'Egidio tindrà lloc durant la missa de dos quarts de dotze.

El 30 de desembre de 1996 el Rafael va morir al carrer a causa del fred. L’endemà va morir l’Antonio en una de les nits més gèlides de l’any. Tenien 45 i 60 anys. Des de llavors, la Comunitat de Sant’Egidio en fa memòria amb un gest anual en el si de la missa dominical.

La duresa de la vida al carrer fa que l’esperança de vida per les persones que viuen al carrer sigui uns 30 anys inferior a la mitjana de població. Cada any moren moltes persones a la nostra ciutat que viuen al carrer.

En la celebració litúrgica d'aquest diumenge es farà memòria, com cada any, de Rafael i Antonio i de tots els amics que han viscut pels carrers de Barcelona i que han mort en tots aquests anys. En el curs de la celebració es recordarà cadascú pel nom. Una llista, llarguíssima, perquè ningú sigui oblidat. Qui viu al carrer té aquesta certesa: el recordarem. Per això cada any vénen moltes persones que viuen al carrer a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor amb els seus amics.

Aquesta iniciativa es fa a Barcelona des de 1996. A Roma es fa des de 1983 després que la Comunitat de Sant’Egidio s’interrogués sobre la mort d’una persona que va morir al carrer, Modesta Valenti. El 31 de gener de 1983 a la Estació de Termini de Roma, Modesta, tot i mostrar en el seu rostre el sofriment, no va ser socorreguda durant 4 llargues hores perquè anava bruta. L’ambulància no la va voler socórrer. Va morir abans d’arribar a l’hospital. Tenia 71 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.