Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Les entitats religioses de la ciutat de Barcelona fa deu anys que disposen d'un organisme públic que els assessora en la seva gestió diària i que busca garantir "la llibertat de consciència i dereligió". És l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona que recentment ha estrenat un nou local a la vora del Parc de la Ciutadella.

El comissionat responsable d'aquest àmbit, Ignasi Garcia Clavel, explica en aquest vídeo la voluntat política de donar major centralitat al fet religiós. És així com argumenta el fet de traslladar l'oficina del número 958 de la Gran Via al número 44 del carrer Comerç, un espai més ben comunicat amb la resta de la ciutat. En la base d'aquest canvi hi ha el convenciment del consistori que “les entitats religioses són vertebradores de teixit social” i que, per aquest motiu, l'administració “des de l'aconfessionalitat” ha de fer un “tractament positiu del fet religiós”.

Per la seva banda, la coordinadora de l'oficina, Cristina Monteys, descriu la funció d'aquest espai com “un pont entre les comunitats religioses de Barcelona i el propi Ajuntament”. El nou equipament, diu Monteys, ha de facilitar la proximitat i el suport a aquestes entitats, obrint el ventall de recursos a l'àmbit de la formació de les comunitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.