Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Sant'Egidio) Aquest dimecres més de 200 ciutats del planeta s'il·luminaran per dir “no” a la pena de mort. La iniciativa organitzada a Barcelona per l'Ajuntament de Barcelona i la Comunitat de Sant'Egidio, il·luminarà l'edifici de l'ajuntament i comptarà amb el testimoni de l'activista Tamara Ivanova.

Tamara Ivanova Chikunova (Taixkent, Uzbekistan) va fundar Mares Contra la Pena de Mort i la Tortura (MCPMT), col·labora amb la Comunitat de Sant'Egidio i ha contribuït a salvar la vida de 23 condemnats a mort, bo i obtenint per a ells la commutació en cadena perpètua o altres penes de reclusió.

Es tracta d'un moviment mundial de la societat civil i de les administracions ciutadanes que fa quinze anys que demanen cada vegada amb més força l'abolició de la pena capital i la moratòria universal de les execucions.

La Jornada Internacional Cities for Life, "Ciutats per la Vida / Ciutats contra la Pena de Mort" se celebra cada 30 de novembre per iniciativa de la Comunitat de Sant'Egidio, amb el suport de la Unió Europea, en record de la primera abolició per llei de la pena capital, que va ser iniciativa d'un estat europeu, el Gran Ducat de Toscana el 1786. A Roma s'il·luminarà el Coliseu en un acte que comptarà amb testimonis del corredor de la mort.

És una iniciativa extraordinària que amb el pas dels anys ha reunit administracions i societat civil de tot el món, unides en aquesta lluita decisiva per a tota la humanitat. Ciutats per la vida-Ciutats contra la pena de mort representa la major mobilització mundial anual contra la pena de mort, un esdeveniment en què participen més de 2.000 ciutats de 100 països del món.

Durant tota aquesta setmana la Comunitat de Sant'Egidio organitza conferències i iniciatives en diferents escoles i universitats perquè considera que “no hi ha justícia sense vida”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.