Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Escola Pia) El rector de la comunitat de l’Escola Pia a La Mina, Josep Maria Monferrer, ha rebut aquest vespre el premi Memorial Joan XXIII de la Pau, que lliura la Universitat Internacional de la Pau i l’Institut Víctor Seix de Polemologia. Aquest guardó reconeix sempre “una persona fortament compromesa amb la pau i el desenvolupament humà.”

A l’acte, celebrat a la Biblioteca Font de La Mina, hi eren representats la majoria de col·lectius d’aquest barri. Hi han assistit també la consellera de Benestar i Familia, Dolors Bassa, l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, i el provincial de l’Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, entre d’altres personalitats.

Monferrer ha agraït un premi que creu que és per “tot un barri, que ha estat projectat i abandonat tantes vegades, i que gairebé sempre quan és notícia, ho és per motius dolorosos i conflictius, gràcies a vosaltres, hi haurà molta gent que se’l miri amb uns altres ulls.” L’escolapi ha incidit en l’agraïment a tots els “veïns que han participat en les diferents lluites per educar, millorar i dignificar el nostre barri de La Mina.” Monferrer ha tingut un record especial “a les dones lluitadores del nostre barri. Sense elles La Mina no seria com és.”

L’escolapi ha finalitzat el seu discurs citant a un grup de joves que han explicat com viuen i com creuen que pot ser el futur d’un dels barris amb més problemàtica social de Catalunya. "Missatges de molta gent que parla massa poc", ha reblat. De la seva banda la consellera de Benestar i Família, Dolors Bassa, ha reconegut la trajectòria de Monferrer. "Et mereixes el premi per defensar el dret dels que no tenen veu. D'aquesta manera defenses tot un país". Bassa ha destacat també el fet que Monferrer ha deixat molt clar que el guardó "es dóna a tot un col·lectiu. Un premi de pau, ja que la pau precisament és ser un país amb les llibertats iguals per tothom".

Finalment l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, ha explicat la greu situació social de la seva ciutat, "però sobretot de La Mina, on el principal problema és la pobresa, i després la droga. Una realitat on Josep Maria Monferrer sempre ha lluitat per les persones, i això ens honora a tots."

L'Escola Pia de Catalunya fa més de 50 anys que va obrir una comunitat primer al Camp de la Bota i, després, al barri de La Mina. Durant aquest temps ha portat a terme una tasca d'educació social i de participació molt important en aquesta zona de Sant Adrià del Besòs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.