Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Escola Cristiana) “Estem orgullosos de contribuir a l’aprenentatge dels idiomes des de les nostres escoles a través de professors tan motivats”, va concloure el responsable del Projecte Multilingüe de la FECC, l’escriptor i conferenciant Juanjo Fernández. en el marc de la 10a Jornada Multilingüe i Fira 3M de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC). La jornada s’ha celebrat dimecres i dijous a Barcelona i que enguany ha reunit més de 200 participants i ofert una vintena de tallers.

En aquesta ocasió, l’escriptor i enigmista Màrius Serra va ser l’encarregat de tancar la jornada amb la ponència 25 motius per aprendre llengües, compte endavant, en què va abordar amb humor i ironia la importància de l’aprenentatge d’idiomes. “Hi ha un virus anomenat Google Translator que demostra que, per traduir, cal tenir criteri, i que la traducció no es pot deixar en mans de màquines de traducció automàtica, sinó que necessita mens pensants”.

"Aquesta comunicació és fonamental"

La Jornada Multilingüe va arrencar dimecres amb la rúbrica pública del conveni entre la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i la Universitat de Cambridge, que permetrà que les escoles cristianes puguin certificar tots els nivells de l’idioma, des de l’A1 fins al C2, amb Cambridge English, els més reconeguts en institucions educatives i empreses d’arreu del món.

L’acord el van signar el secretari general de la Fundació Escola Cristiana, Enric Puig, i la directora de Cambridge English Language Assessment per a Espanya i Portugal, Elaine Blaus. “Aquesta comunicació és fonamental, perquè apostem per una escola multilingüe, una escola que prepari per a la societat del futur, on tothom pugui sentir-se acollit i tothom trobi camins d’integració”, va afirmar Enric Puig en el seu discurs. “Pel seu prestigi i reconeixement internacional, no podríem haver escollit millor company de viatge que la Universitat de Cambridge”, hi va afegir. Per la seva banda, Elaine Blaus va declarar que ”ens sentim orgullosos d’acompanyar la Fundació Escola Cristiana de Catalunya en l’ensenyament i avaluació de l’idioma anglès com un coneixement que ajudarà els alumnes tant en el seu desenvolupament professional com personal i social”.

Un referent en el sector educatiu

Signat l’acord, es va donar el tret de sortida a la jornada d’enguany amb la ponència Gamification was born in English, a càrrec de la directora de Marinva i Presidenta d’IPA Espanya (Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar), Imma Marín, a la qual va seguir la Fira 3M – Els Millors Materials Multilingües, que aquest any ha reunit una vintena d’empreses del sector, que van poder mostrar els seus productes i serveis als assistents.

Els tallers van ocupar, no obstant això, el gruix de la jornada. N’hi va haver per a tots els gustos: You’re never too Young to learn English; Profe d’alemany, no estàs sol; World War One: les socials en anglès no són una batalla perduda; English with Games and Tales!, Erasmus+: it’s easy!; Com esdevenir Escola Multilingüe certificada; Français pour tout le monde!; CLIL? Ask me how; eTwinning: escolta la veu de l’experiència; English through Football; Ethics in English; Vols incloure l’alemany en la teva escola multilingüe?; Teaching Tips for KET for Schools and PET for Schools Writing Paper; FCE Writing Part 1 and 2 special focus on discursive; L’Auxiliar de Conversa: factor multiplicador; Aquesta certificació és una benedicció; Anglès amb lletra lligada i lletra de pal; Gospel en Anglès: viu molts happy days; Summer Camp made in school; The Magic of Learning: Teaching English in a natural Way; Infantil EN anglès, is it possible?

Lla Jornada Multilingüe de la FECC ha esdevingut ja tot un referent en el sector educatiu i any rere any aplega centenars d’educadors interessats en l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.