Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) La Fundació Centre Català de Solidaritat (CECAS) ha celebrat aquest dimecres una jornada acadèmica sobre el tema 'L’addicció de la dona: claus per al seu abordatge', a l’Aula Magna del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona. La jornada, organitzada conjuntament amb la Càtedra d’Inclusió Social de la URV, ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones.

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona i president de la Fundació CECAS, ha agraït a tots els que han fet possible la jornada com també el servei preuat que fan cada dia l’equip de professionals i voluntaris des de CECAS. "Si només s’hagués ajudat una dona a sortir de la drogodependència ja s’hauria assolit l’objectiu. No obstant, els resultats han estat molt superiors", ha explicat. També ha subratllat el recolzament del Concili Provincial Tarraconense, l’any 1995, en l’impuls de CECAS.

La jornada ha comptat amb diverses ponències sobre la droga i els seus contextos, sobre l’addició a les drogues des d’una perspectiva de gènere, s’ha exposat l’experiència de la comunitat terapèutica per a dones existent des de fa una dècada a Tarragona i una taula d’experiències ha completat el programa de la Jornada. La cloenda ha anat a càrrec del patró de la Fundació Centre Català de Solidaritat (CECAS), Antoni Campreciós, i de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el qual ha agraït aquest servei tan valuós que s’ofereix des de l’arxidiòcesi de Tarragona, l’únic a tot Catalunya, per ajudar a les dones amb problemes de drogodependència. Durant aquests 10 anys d’existència s’ha atès més de 350 usuàries i les seves famílies.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència d'arquebisbe Sistach; el rector de la URV, Josep Anton Ferré; la tinenta d’alcalde de Serveis a la persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos; la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Benestar Social i Família, Anna Vendrell i Pilar Malla, vicepresidenta de la Fundació Centre Català de Solidaritat.

CECAS a Tarragona

La Fundació Centre Català de Solidaritat, promoguda per les Càritas de Catalunya i la Conferència Episcopal Tarraconense, és present a Tarragona des de l’any 1991 atenent persones amb problemes de drogodependència i a les seves famílies. Des de l’any 2009 el servei es troba al carrer August de la ciutat, a l’edifici de l’antic convent dels Carmelites Descalços.

La finalitat del programa terapèutic-educatiu de CECAS, per a la rehabilitació i la reinserció de persones amb drogodependència, és el desenvolupament i el creixement de la persona perquè assoleixi la seva autonomia personal. Per aquest motiu situa a la persona en el centre del seu canvi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.