Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Amb molta il·lusió i ganes de donar a conèixer la Setmana Santa tortosina”. Així prepara l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa el setè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de febrer. Aquesta convocatòria anual vol napropar les diferents celebracions catalanes i compartir vivències entre confrares.

L'edició, que tindrà lloc en terres tortosines, s'ha convocat amb el lema 'Camí de Passió, petjades de fe, de tradició i d’art'. Des de l'organització, Cinta Fontanet Ramírez, presidenta de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa i Cinta Carles Xaubet, coordinadora del Congrés, han fet una crida explícita a la participació de totes les persones interessades, especialment de l'entorn de les confraries penitencials.

El programa d'actes inclou diverses ponències i reflexions especialitzades dedicades a l’art cristià i la transmissió de la fe, els relats evangèlics de la passió, la restauració i conservació de l’art, la Setmana Santa i els infants. L'organització ha previst tractar qüestions de gestió que afecten les associacions convocades com és la fiscalitat i la protecció de dades. I també hi haurà espai per compartir la fe, amb diverses misses a la catedral de Santa Maria de Tortosa, i per activitats de caire més festiu i lúdic com actuacions teatrals, àpats compartits, un concert de música sacra i visites guiades a la ciutat.

D'aquesta manera, Tortosa pren el relleu a les ciutats que han acollit el congrés en anteriors edicions, com han estat Tarragona (2009), Girona (2010), Barcelona (2011), Reus (2012), Mataró (2013) i Perpinyà (2014).

L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa

L'agrupació tortosina va néixer l’any 1980 de la mà del llavors bisbe de Tortosa, Ricard M. Carles. Actualment agrupa deu confraries, la més antiga de les quals és la de Sant Antoni dels pagesos. Hereva directa d’una confraria documentada com a mínim des de l’any 1363, sembla que tenia la seu al monestir de Santa Clara.

La seva activitat depassa els actes de setmana santa i es fa present a la ciutat durant tot l’any. Aquest vídeo sintetitza alguns dels seus trets fonamentals:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.