Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) A través de la Delegació episcopal de Mitjans de Comunicació Social, el bisbat de Girona concedeix cada any els premis Sant Fèlix a dues entitats de les comarques gironines per la tasca que desenvolupen en l’àmbit de l’acció social, formativa o religiosa. La voluntat d’aquesta iniciativa diocesana, que enguany celebra la seva dinovena edició-, és reconèixer públicament i difondre l’aportació que fan a la societat i prendre consciència de la seva importància.

Enguany, el Jurat ha volgut reconèixer la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines , que té com a missió la protecció jurídica i social de persones en situació de vulnerabilitat o que per causa de malalties mentals, efectes de l’envelliment o d’una discapacitat intel·lectual, necessiten suport per l’exercici de la seva capacitat jurídica. L’entitat fonamenta especialment l’acció tutelar en l’acompanyament social i terapèutic, àmbits als quals destina el 66% dels seus recursos humans. La resta dels professionals i voluntaris de la Fundació, concentren la seva tasca en la gestió econòmica i la defensa jurídica de les persones que protegeix, sota la llei civil catalana. A banda d’aquest suport específic, també impulsa i promou el desenvolupament de programes, recursos i equipaments socials que permetin millorar la qualitat de vida del col·lectiu de les persones ateses i de les seves famílies. Durant els darrers 10 anys, la Fundació ha exercit funcions tutelars a més 1.100 persones.

El segon guardó d’enguany ha estat concedit a la comunitat de Carmelites Descalces de Girona, en agraïment a la seva presència i testimoni a la ciutat durant més de 58 anys. I per la seva implicació i compromís d’acolliment al barri de Montilivi. Cal recordar també que aquest any 2015 se celebren els 500 anys del naixement de Santa Teresa de Jesús, una fita important per les comunitats carmelitanes de tot el món.

Tot i que els nom dels guardonats es fa públic el 24 de gener de cada any (dia de Sant Francesc de Sales, patró dels mitjans de comunicació), l’atorgament formal del guardó tindrà lloc els propers dies, prèvia convocatòria. Consistirà en l’entrega, per part del bisbe Francesc Pardo, d’una peça de l’artista gironí Josep Perpiñà i Citoler als representants de les entitats esmentades en el decurs d’una visita a les seves respectives seus.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.